fbpx

Zbor za republiko od generalnega direktorja RTV Kadunca zahteva: V najkrajšem možnem času soočite vse ključne protagoniste “afere maske”

Generalni direktor RTV Igor Kadunc. (Foto: STA)

V Zboru za republiko so na generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca naslovili javno zahtevo, da naj RTV Slovenija v najkrajšem možnem času sooči vse ključne protagoniste tako imenovane “afere maske”. Zbranim v Zboru za republiko se to zdi potrebno, ker so v oddaji Tarča, 23. aprila 2020, bili nekateri brez prepričljivih in verodostojnih dokazov bili obdolženi nenavadnih koruptivnih dejanj v zvezi z nabavo zaščitnih sredstev za boj proti pandemiji COVID-19.

“Slovenija je demokratična in pluralna država. Ne potrebujemo anonimnežev in nejasnih očitkov ali namigovanj, še manj pa zakulisno porojenh in nerazčiščenih afer,” so v svoji javni zahtevi naslovljeni na generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca zapisali pri Zboru za Republiko Slovenijo.

Po mnenju Zbora za republiko ima slovenska javnost pravico spoznati celovito sliko o dogajanju na Zavodu za državne rezerve. “RTV Slovenija kot nacionalni medij pa je to ne samo moralno ampak tudi zakonsko dolžna izpeljati.”

Namigovanja morajo biti razčiščena
Zato v Zboru za republiko zahtevajo, da RTV Slovenija v novo tarčo povabi Zdravka Počivalška, Antona Zakrajška, Ivana Galeta, Marjana Podobnika in Lojzeta Peterleta. V Zboru za republiko so namreč prepričani, da si takšna težka vprašanja in namigovanja kot so bila izrečena v oddaji Tarča 23. aprila 2020 glede “afere maske” zaslužijo razjasnitev saj v kolikor ostanejo neodgovorjena in nerazčiščena, “povzročajo le nemir, ogorčenje in zapletene družbene spore.”

Ivan Šokić