Slovenski policisti razkrinkali kriminalno združbo. Najstarejši osumljenec ima 78 let.

Datum:

Slovenski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi policisti v obsežni preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedane droge na območju Slovenije in sosednje Italije. Preiskava je trajala 6 mesecev.

V drugi polovici lanskega leta so kriminalisti postali pozorni na prodajo prepovedane droge v okolici gostinskega lokala v središču Nove Gorice. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta 40-letna slovenska državljanka in 41-letni državljan Bosne in Hercegovine konec avgusta lanskega leta dvema italijanskima državljankama na območju Nove Gorice prodala več kot 40 gramov heroina.

Na podlagi zbranih obvestil in ugotovitev, ki so utemeljevali sume o izvrševanju tovrstnih kaznivih dejanj, so novogoriški kriminalisti obveščali Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in posredno pravosodne organe. Na podlagi teh ugotovitev so bili odrejeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi, tako da so od konca lanskega leta ob aktivnem usmerjanju državnega tožilstva tudi na tak način intenzivno pridobivali dokaze o kaznivih dejanjih.

Najstarejša osumljenka ima 78 let
Glede na kriminalne povezave s preostalimi vpletenimi z drugih območij Slovenije je bila 4. maja 2016 v zgodnjih jutranjih urah odvzeta prostost 12 osebam. Naslednjega dne je bilo k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici privedenih 10 osumljencev, zoper katere je bila podana kazenska ovadba. Najstarejša osumljenka iz Nove Gorice ima 78 let.

Poleg njih so kriminalisti v isti kazenski ovadbi ovadili še 9 osumljencev. Vseh 19 oseb je utemeljeno osumljenih storitve 79 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Dobro organizirana kriminalna združba
Preiskovalni sodnik je po zaslišanju in odrejenem sodnem pridržanju zoper 7 osumljenih odredil pripor, zoper enega pa hišni pripor. Osumljeni so člani dobro organizirane kriminalne združbe, ki je prodajala heroin, kokain in konopljo na območju Nove Gorice, Ljubljane in Italije. S preiskavo so ugotovili, da je preprodajalce na območju Nove Gorice s prepovedano drogo zalagala 48-letna Novogoričanka, tej pa je pomagala 78-letna ženska.

Policisti zasegli več kot kilogram heroina
V preiskavi je bilo še ugotovljeno, da so člani združbe prodali več kilogramov heroina. Novogoriški kriminalisti so zasegli več kot 1,1 kilograma heroina, nekaj več kot 10 gramov kokaina, več kot 100 gramov konoplje, 10 plastenk metadona in 174 tablet zdravil, ki vsebujejo prepovedano drogo. Zasegli so tudi pripomočke za prodajo prepovedane droge in finančna sredstva, pridobljena s prodajo prepovedane droge.

V zaključni policijski akciji, ki je potekala na območju Nove Gorice, Ljubljane z okolico, Novega mesta in Celja, je sodelovalo več kot 100 kriminalistov, policistov, policistov Specialne enote policije, policistov Posebne policijske enote in več policistov s psi za iskanje prepovedane droge.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...