Smetarski tovornjak praznil smetnjak v katerem so spali trije najstniki, 13-letni deček bil na licu mesta mrtev

Datum:

Iz Avstralije poročajo o tragični smrti 13-letnega dečka Spencerja Benbolta mlajšega. Deček je umrl potem, ko se je smetarski tovornjak v Port Lincolnu namenil izprazniti industrijski zabojnik za smeti, kjer so spali nič hudega sluteči trije najstniki (druga dva sta bila stara 11 in 12 let). 

Ko je tovornjak dvignil zabojnik, je enemu izmed otrok uspelo skočiti na prosto, zato ta na srečo ni utrpel poškodb. Druga dva, vključno z nesrečnim Spencerjem, sta ostala v notranjosti zabojnika, katerega vsebina je bila prevrnjena v tovornjak. 12-letnik, ki je uspel pobegniti, je pričel v šoku trkati na vrata tovornjaka, da bi vzbudil njegovo pozornost.

Spencer, znan kot Budda, je kljub prizadevanjem reševalcev, ki so ga poskušali rešiti, utrpel hude poškodbe in umrl na kraju dogodka. V torek je njegova teta v imenu družine prebrala izjavo za 9 News Adelaide: “Spencer je bil vedno v tesnih odnosih s svojimi starši, brati in babicama, ki jih je imel rad in oboževal. Oboževal je lov, ribolov, kampiranje, bil je drzen fant, ki je imel veliko domišljije.” 

Ne vedo, kako so se otroci sploh znašli tam
Iz izjave policije je razvidno, da voznik tovornjaka ni vedel, da so fantje v zabojniku, zato ne čudi, da ga je dogodek močno pretresel. V nagovoru za medije je bilo povedano, da sta ostala dva fantka, ki sta bila udeležena v nesreči, močno travmatizirana. Iz tega razloga bo potreben čas, da od njih dobijo več podrobnosti. “Ozadje, kako so končali v tem industrijskem kontejnerju, še ni znano”.

Navedli so, da je pri tem vendarle potrebno zavedanje, da fantje niso bili brezdomci, doma jih je namreč čakala postelja, kjer bi lahko spali. Po navedbah policije ni poročil, ki bi navajala, da je v navadi, da otroci spijo po zabojnikih v Port Lincolnu. “Prvič slišimo za kaj takega. V Port Lincoln imamo resda težave z brezdomstvom, tako kot vsaka skupnost, a vendarle je nekaj novega novica o tem, da naj bi otroci spali po zabojnikih.”

Po navedbah lokalnih medijev so se žalujoči na mestu, kjer se je dogodila tragedija, poklonili spominu na Spencerja. Videti je bilo mogoče več ljudi, ki so se jokali in objemali, poroča Australia News. Na tla so položili tudi rože in medvedka. Župan Port Lincolna Brad Flaherty je dejal, da je smrt Spencerja zelo, zelo žalostna in bi lahko imela velik vpliv na lokalno skupnost, saj je bila ta zaradi tragične novice šokirana. “Imamo zelo močno skupnost in nudili bomo pomoč vsem vpletenim družinam v tragedijo,” je dejal za NCA NewsWire. Poslanec Nat Cook je na Twitterju dogodek označil kot  “absolutno tragedijo”, senator Justin Hanson pa se je povprašal: “Kako se je to lahko sploh zgodilo?”

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Skrivnostno izginotje in brutalni umor pretresata Slovenijo

Slovenijo je pretresel brutalni umor 33-letne Sabine Arklinič, matere...

Škocjan: V Dobruški vasi bodo postavili nov vrtec

V romskem naselju v Dobruški vasi, v občini Škocjan,...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...