So v Stranki Alenke Bratušek tako obupani, da si že neupravičeno pripisujejo zasluge za sprejem solidarnostnega dodatka za upokojence?

Datum:

Stranka Alenke Bratušek ima veliko težavo – mesto v opozicijskih klopeh in nizka javnomnenjska podpora. Da bi prišli iz cone nepomembnosti, so pripravljeni tudi lagati: Na socialnih omrežjih si pripisujejo zasluge za sprejem solidarnostnega dodatka za upokojence, čeprav gre izključno za idejni ukrep aktualne vlade. 

Stranka Alenke Bratušek se na vse načine trudi – tudi nemoralne – da bi se potegovali za glasove upokojencev. Sprva so so za njihovo naklonjenost tekmovali z upokojensko stranko DeSUS, ko so si pripisali zasluge za zastonj prevoz vseh upokojencev in invalidov z javnim prevozom. Tokrat pa so si nadeli še medaljo, češ da so poskrbeli za dvig solidarnostnega dodatka za upokojence, čeprav gre za vladni ukrep, s katerim v SAB nimajo prav ničesar.

Danes so bila namreč izvedena izplačila enkratnega solidarnostnega dodatka za okoli 300 tisoč upokojencev in prejemnikov invalidskih nadomestil, katerih pokojnina ne presega 700 evrov, ukrep pa je sprejela aktualna vlada. Dodatek, ki bo v treh višinah izplačan z aprilsko pokojnino, bodo prejeli tudi upokojenci z varstvenim dodatkom. Toda pozor, zasluge so si lažno pripisali kar v Stranki Alenke Bratušek.

https://twitter.com/StrankaSAB/status/1255412800287051778

Uporabnik pod njihovo objavo razkril vso bedo stranke SAB
V času razpada bivše Šarčeve vlade, ko se je omenjala možnost predčasnih parlamentarnih volitev, so v SAB-u samozavestno zatrjevali, da bodo dobili od 5 do 8 poslancev. A njihovo najnovejše zavajanje je razkrilo nekaj posameznikov pod njihovo objavo na družbenih omrežjih. Eden izmed njih je zapisal, da stranka SAB vedno živi na račun drugih. V komentarju jim očita, da so med sprejemanjem prvega protikriznega ukrepa v en glas tulili kot zverine, da se njihovih predlogov ne upošteva. Ob tem se uporabnik sprašuje, ali imajo državljane za bedake.

Slovenski javnosti sporoča, da sta za dodatek zaslužna vlada Janeza Janše in Desus in opozarja, da stranki SAB naj ne verjamejo ničesar. “Oni s svojimi štirimi poslanci ne morejo izvajati pritiska na nikogar. 7 kvadratnih metrov in poslanka z 89 glasovi. Sram naj vas bo. Se kitite s tujim perjem. Nič niste naredili. Nič,” zaključi uporabnik.

Sprevrženo, pokvarjeno
Isti uporabnik, ki je razkril dvoličnost četice Alenke Bratušek, je nalil še čistega vina generalnemu sekretarju Jerneju Pavliču. Pod omenjeno objavo se je tudi on pohvalil, da so vsaj nekaj izborili. Ko ga je uporabnik izzval glede njegove neplačane kazni in da je pobegnil v Državni zbor, je zavrnil očitke in napisal, da je plačal vse kazni.

Med drugim se je Pavlič pohvalil s predlogom takrat največje opozicijske stranke SDS, da bo s 1. julijem 2020 javni prevoz brezplačen za vse upokojence, kljub temu, da so ga na nizkoten način ukradli sedanji največji vladni stranki. Ni pozabil niti omeniti, da so pri Alenki Bratušek zaslužni za izredno usklajevanje pokojnin. “Kar se tiče solidarnostnega dodatka, ki je posledica našega opozarjanja, da so si ministri tudi Desusovi dvignili plače za več kot 400 evrov in potem so mogli upokojencem dati dodatek, pritisk opozicije in medijev je bil prevelik, Brez tega bi jih odnesli iz vlade!” revolucionarno zaključi Pavlič. A s tem ni prepričal večine slovenskih državljanov, ki so kritično komentirali politikantsko potezo stranke SAB.

Kritični komentarji na družbenih omrežjih zaradi politikantske poteze SAB. (Foto: posnetek zaslona/ Twitter)

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Svetlana Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve Možine

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...