Socialni demokrati bi v restavraciji komunizma ukinili še dan spomina na žrtve!

Datum:

“Bravo Janševa vlada! Prav je, nujno je, da imamo v Sloveniji tak dan. Seveda pa boste ponosni nasledniki to preklicali, ker bi se radi še naprej pretvarjali, da vaši predniki niso pobili 941 slovenskih civilistov že do pomladi leta 1942, ko ni bilo še nikjer nobenih domobrancev ali vaških straž. In se pretvarjali, da žrtev revolucionarnega komunističnega nasilja ni, ker ste/so jih pač poskrili v brezna in rudniške jaške, kjer bi, če bi bilo po vaše, tudi ostali. Da. Vas. Ni. Sram!” je kritičen komentator Žiga Turk. 

                   

Pobožni častilci kriminalca Borisa Kidriča, ne le da niso zmožni obsodbe komunizma (tukaj in tukaj), ampak celo branijo njegove (spominske) ostaline. Tokrat bi ukinili “Nacionalni dan spomina na žrtve komunističnega nasilja”, seveda ob izgovorih, da kot stranka “obsojajo medvojno nasilje in povojne poboje”. Nekomu, ki še vedno časti spomin na balkanskega krvoloka Josipa Broza Tita, nosi majice z revolucionarnimi klavci (Che Guevaro) ali rdečimi zvezdami, gre verjeti?!

Nenazadnje celo sami trdijo, da so “ponosni nasledniki” hudodelcev. V resnici je zanje težava to, da je praznik uvedla vlada Janeza Janše in pa da so njihovi predniki storilci teh zločinov. Grozodejstva in dejstvo, da večina pomorjenih še vedno nima groba, skušajo zamegliti s tekočimi problemi, ki jih tako ali tako ne rešujejo (draginja, inflacija itd.). Ključno pa je, da je travme treba razrešiti, če želimo kot narod naprej … Besede SD spominjajo na prepričevanje v otroštvu zlorabljene žrtve, da naj se rajši posveti trenutnim družinskim obveznostim, službi in hobijem, kot da razčisti s travmatičnimi izkušnjami.

Obsodba zločinov in priznanje žrtvam, da si zaslužijo grob, bi pripomogla preseči razkol, seveda pa je potrebno malce skloniti glavo. Tlačenje spominov v narodovo nezavedno ne pripomore k razrešitvi travm, kot si to očitno zamišljajo “ponosni nasledniki KPS”. Opraviti gre temeljito “terapijo” … Čaščenje pritiklin komunizma je sicer v domeni celotne vlade. Paradni konj sedanje koalicije ostaja NOB. In tu je še romanje v Čebine, pa vračanje Titovega kipa na Brdo … Več tukaj.

SD elita se klanja množičnemu morilcu Borisu Kidriču. (Foto: SD)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...