Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Datum:

Primer dvanajstletnega dečka, ki je bil zaprt v pasji boks, polivan z vodo in mučen, je sprožil velik medijski odmev. Mati in domnevna sostorilka se bosta soočili na sodišču v avstrijskem Kremsu.

Dvanajstletni deček iz Avstrije je bil žrtev dolgotrajnega mučenja vključno s pretepanjem in večkratnim zapiranjem v pasji boks, kjer je bil večkrat polit z mrzlo vodo. Dogodek je dosegel kritično točko, ko je deček padel v komo, pri čemer je imel le 26,8 stopinj Celzija telesne temperature. Dečkovo življenje je rešila socialna služba.

Mater obtožujejo poskusa umora, med drugim pa tudi mučenja in zanemarjanja mladoletne osebe. Njeno domnevno sostorilko obtožujejo za sodelovanje pri nasilju nad dečkom.

Materino domnevno nepriznavanje krivde kljub obtožbam za poskus umora in druge hude obtožbe vzbuja pozornost v sodnem procesu. Njen odvetnik trdi, da ni bilo naklepa za navedena kazniva dejanja, medtem ko se bo domnevna sostorilka, materina prijateljica, predvidoma izrekla za nedolžno.

Sodni proces, ki bo potekal v Kremsu, bo trajal tri dni, sodbo pričakujejo v četrtek. Medijsko zanimanje za primer je veliko, saj je sprožil tudi kritike na račun delovanja pristojnih organov.

Po razkritju primera so se pojavile kritike glede ukrepov oblasti. Ustanovljena je bila komisija je za pregled notranjih postopkov in bo podala predloge za izboljšave po končani preiskavi.

e-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...