Soros želel onesposobiti Muska in se pri tem močno opekel

Datum:

Po odmevnem nakupu Twitterja, ki ga je za 44 milijard dolarjev kupil velik zagovornik svobode govora Elon Musk, je to več kot očitno zmotilo levičarskega milijarderja Georgea Sorosa, ki je Zvezni komisiji za komunikacije ZDA podal zahtevo za blokiranje nakupa. Komisija je zahtevo zavrnila in jo označila za “absurdno”.

                   

Po tem, ko je najbogatejši človek na svetu in zagovornik svobode govora Elon Musk kupil družbeno platformo Twitter, je Inštitut “Open Markets”, ki ga financira levičarski milijarder George Soros, podal zahtevo za blokado nakupa. Komisar pri Zvezni komisiji za komunikacije je zahtevo za blokado nakupa zavrnil in jo označil za “absurdno”, pri čemer je pojasnil, da pooblastil za kaj takega nimajo.

Levičarji so se odzvali tako z jezo kot zaskrbljenostjo po ponedeljkovi objavi, da je izvršni direktor Tesle Elon Musk kupil velikana družbenih medijev Twitter. Če bi bilo to tekmovanje za najbolj neprijetno reakcijo, bi lahko inštitut, ki ga financira George Soros, dobil zlato medaljo.

Lastnik Twitterja Elon Musk (foto: Twitter)

Svoboda govora očitno ogroža Georgea Sorosa
Musk, izvršni direktor Tesle in najbogatejši človek na svetu, je kot glavni razlog za nakup Twitterja navedel večje spoštovanje svobode govora s strani omenjene platforme, saj meni, da je svoboda govora “temelj delujoče demokracije” oziroma “digitalni mestni trg, kjer se razpravlja o zadevah, ki so ključnega pomena za prihodnost človeštva”. Dejstvo, da je zdaj svetovno družbeno omrežje Twitter, ali kot so ga poimenovali nekateri “medij ameriške levice”, v lasti Elona Muska, ki se sicer politično ne opredeljuje, je pa v eni od zadnjih izjav dejal, da je glede na “politično polarizacijo v zadnjih letih postal desnosredinski”,  je več kot očitno zmotilo levičarskega milijarderja Georgea Sorosa, ki je posredno želel blokirati Muskov nakup.

Inštitut podal zahtevo za blokado nakupa
Inštitut “Open Markets”, ki je podal zahtevo na Zvezno komisijo za komunikacije (FCC), se bori proti domnevnim monopolom velikanov družbenih medijev. Kot razloge za podano zahtevo so navedli, da gre za neposredno grožnjo svobodi govora v Ameriki in da je Musk že lastnik satelitskega širokopasovnega omrežja Starlink, zato Twitterja ne bi smel imeti. Po poročanju tujih medijev naj bi se sklicevali tudi na kršenje obstoječe zakonodaje in poleg FCC pozvali tudi ostale pravne institucije, da nakup blokirajo, češ da je to v njihovi pristojnosti.

Komisija zahtevo zavrnila in jo označila za “absurdno”
Brendan Carr
, komisar FCC, je zahtevo skupine zavrnil, jo označil kot “absurdno” in pojasnil, da komisija takih pooblastil nima, dodal pa je tudi: “Vesel bi bil, da bi celoten FCC jasno povedal, da ne bomo obravnavali tovrstnih neresnih argumentov.” Dodal je še, da je še posebej neresno zahtevati od agencije to v imenu zaščite svobode govora in odprte razprave, pišejo ameriški mediji. Med pogovorom za Fox Business je Brendan Carr dejal, da ga ne preseneča, da nekatere interesne skupine želijo blokirati to transakcijo, vendar za to nimajo absolutno nobenih pooblastil. Prav tako pa naj bi zagotovil, da prav nobena od naštetih institucij v zahtevi nima nobene pravne podlage, na podlagi katere bi sploh lahko blokirali transakcijo, “ta prizadevanja so videti kot motivirana poteza z željo preprečiti svobodno izmenjavo političnih mnenj na Twitterju”, poroča Fox Business.

Open Markets Institue financira Soros
Omeniti velja, da je Inštitut “Open Markets” ena od organizacij, ki jih financira milijarder in vlagatelj George Soros. Njegov sklad Open Society Foundation je leta 2018 inštitutu zagotovil dvoletno donacijo v višini 180 tisoč dolarjev za delo okoli spletnih platform. Vršilec dolžnosti sklada, Laleh Ispahani pa naj bi pred izvršeno donacijo dejal, da je “Sorosov govor odražal naraščajočo zaskrbljenost glede učinkov peščice ogromnih internetnih platform, ki imajo tako velik vpliv, in da preučujejo nove načine, kako bi te učinke omilili po vsem svetu.”

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Rekordna nepriljubljenost nemške vlade

Nemški volivci so izjemno nezadovoljni z delom vlade, kot...

Katere bodo posledice dviga sodniških plač?

Kakšne bodo posledice dviga sodniških plač? Primeri plač in...

Fajonova bo spet donirala s terorizmom povezani UNRWA

Ministrica Tanja Fajon je na včerajšnji donatorski konferenci za...