Hollywoodski hipokrizem: Ljubitelj zasebnih letal in jaht Leonardo DiCaprio Greto Thunberg označil kar za “voditeljico našega časa”

Leonardo DiCaprio in Greta Thunberg (Foto: Instagram)

Leonardo DiCaprio je še en izmed zvezdnikov, ki so podprli najstnico v rokah korporacij, Greto Thunberg, pri njenih ekosocialističnih prizadevanjih. DiCaprio je kar ni mogel prehvaliti, med drugim jo je opisal kot “voditeljico našega časa”. Gre sicer za veliko hipokrizijo s strani DiCapria, ki rad potuje z zasebnimi letali in se prevaža z luksuznimi jahtami ter avtomobili, svojega življenjskega sloga pa po vsej verjetnosti ne bo rabil spremeniti tudi v primeru potrebe po plačevanju morebitnih novih eko davkov, ki si jih bo zlahka privoščil s svojimi dohodki. Po drugi strani eko davki najbolj znižajo življenjsko raven običajnim ljudem, prav tako pa zavirajo razvoj novih tehnologij.

Oskarjev nagrajenec Leonardo DiCaprio se je ta teden srečal z najstniško ekosocialistično aktivistko Greto Thunberg, ki je kar ni mogel prevaliti, med drugim jo je v svoji objavi na družbenem omrežju Instagram opisal kar kot “voditeljico našega časa”. Zapisal je še: “Malo ljudi v človeški zgodovini je povzdignilo glas v tako prelomnih trenutkih in na tako spreminjajoč način, ampak Greta Thunberg je postala voditeljica našega časa.”

DiCaprio kar ni mogel prehvaliti Grete Thunberg
“Zgodovina nas bo sodila po tem, kar delamo danes, da pomagamo zagotoviti, da bodo tudi prihodnje generacije uživale planet, ki ga jemljemo kot samoumevnega,” je še zapisal DiCaprio in dodal: “Upam, da bo Gretino sporočilo služilo kot opozorilo svetovnim voditeljem, da je čas nedejavnosti končan.” DiCaprio je po poročanju Fox News povedal še, da se mu je bilo v čast srečati z Greto in da je zaradi aktivistov, kot je ona, optimističen glede prihodnosti: “Sprejela sva zavezo, da podpirava drug drugega v upanju, da zagotoviva svetlejšo prihodnost za naš planet.”

 

View this post on Instagram

 

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

DiCaprio rad potuje z zasebnimi letali, s svojimi dohodki pa bi zlahka plačeval morebitne eko davke
DiCaprio je sicer znan po svoji hipokriziji, po eni strani je namreč glasen podnebni aktivist, po drugi strani pa rad potuje z zasebnimi letali.

To, da podpira Greto pri njenih ekosocialističnih prizadevanjih ne preseneča, saj si bo s svojimi vrtoglavimi dohodki zlahka tudi vnaprej privoščil morebitne podnebne davke na gorivo in za to po vsej verjetnosti ne bo prisiljen spremeniti življenjskega sloga, ki poleg zasebnih letal vključuje tudi potovanje s prestižnimi jahtami.

Eko davki bodo namreč, tako kot vsi davki, najbolj prizadeli manj premožne, prav tako pa bodo zavrli razvoj novih tehnologij, ki so ključne pri zmanjševanju onesnaževanja.

Rok Krajnc

 • Antonius

  Zlorabljena avtistična *punčara* zlahka pokaže svojo borno empatijo in na obrazu izraženo sovraštvo do vseh, ki se z njenim, za lase privlečenim, ekosocialističnim prizadevanjem ne strinjajo. Posnetki njenih javnih nastopov so do dna razgalili njen obraz na katerem je zlahka prepoznati njeno pomanjkanje občutka za empatijo in zvrhano mero sovraštva do vseh, ki njenim napumpanim nebulozam ne verjamejo..
  Zemlja je na poti segrevanja že deset tisoče let, ko naši takratni predniki na segrevanje zemlje niso mogli z ničemer vplivati. Danes znanost zelo dobro pozna geo fizikalne razloge, ki so takrat z ledom pokrito Anglijo spremenili v evropski otok.
  Di Caprio je navaden eko blefer, ki se ravna po igralskih načelih igre skromnih, neopaznih, a za javni osebni prestiž po vsej sili vedno na prvih straneh.

  • Žiuc

   Jaz ne vem, zakaj se morate desnuhi obnašati točno tako, kot od vas pričakujejo levuhi?! Dejstvo je, da planet Zemlja drvi v ekološko katastrofo, če ne bomo ukrepali. In kdor je ekološko osveščen ni noben levičar ali levuhar, pač pa samo ekološko občutljiv človek, ki mu je narave mar in je lahko kakršnegakoli svetovno nazorskega prepričanja. Ampak, levuharji so ustvarili stereotipe kot limanice, na katere padate desnuhi in zdaj ste vsi desnuhi rasisti, nacionalisti-nacisti in ekološki ignoriranci. Ker ste pač padli na levuharske limanice.

   • Antonius

    Poizkusite prepričati tisti del svetovne strokovne javnosti, ki ekosocialiste z geološkimi raziskavami preteklosti zemlje postavlja na laž.
    V amplitudi ogrevanja je zdaj zemlja nekako pri vrhu krivulje, potem se bo pa vse skupaj zopet obrnilo nekam tja dol v tisoč letni hlad.
    Očitno ničesar ne veste o ekliptiki in zemljini poti okoli sonca na njej. Zraven dodajte izračun zemeljske precesije, pa se vam bo izšel izračun, kakšna ohladitev se zemlji obeta že čez par tisoč let.
    Ekosocialisti in njihova *znanost* sta na prekleto trhlih nogah. Svoj politikantsko dobro plačani populizem gradita na eni ubogi avtistični mladoletnici.

    • pajot

     jaz pa mislim,da je pravi ekološki problem samo in edino levičarska miselnost. ne pamet,kajti pameti nimajo.

   • pajot

    Žal zemlja ne drvi v nikakršno ekološko katastrofo. Vročina in mraz sta se izmenjavali na tem planetu,ko še ni bilo ne duha ne sluha o kakšnem homo sapiensu. In tako bo tudi v bodoče,kljub vsem Leonardom in Gretam.
    za klimatske spremembe sta kriva Zemlja in Sonce.
    Človeški mravljinci pač ne.

 • Nšo-či

  Greta je preprosto Greta. Priznati ji je potrebmo, da je prebudila in združila mlade. Lahko so torej sila, čeprav smo mislili, da je to nemogoče. Mogoče zato, ker sje Greta tko računalniška. Neposredna in brez čustev.

 • macon

  Levičarji naj le imajo voditelje tipa Greta, ker take vodstvene “avtoritete” najbolje izražajo njihovo otročjo razvajeno neumnost.

  Ko bodo kričali po mamici, naj jim pa Greta s svojim znanjem in izkušnjami rešuje probleme.

 • xtc

  Izjava Di Capria pove vse o njegovem IQ,kot tudi sledilcev otroka z posebnimi potrebami.
  Samo v poduk iz zgodovine-Podobni otroci posebnih potrebkot je Greta le da malce starejši so vodili na koncu poti Rim,ki je pristal kot je.

  • freedomfighter

   Haha spet en ki je poznavalec rima

 • Ryuk

  Greta je death metal pevka našega časa:
  https://www.youtube.com/watch?v=1kD1zubg3cA

  • Rožle

   ha ha ..

 • freedomfighter

  V clanku veckrat omenjate leonardovo premozenje kot da bi bili ljubosumni…pa tudi pisete kot da je denar ukradel…zasluzil ga je povsem posteno s svojim talentom in zapravi ga lahko kakorkoli hoce…ce ima dovolj denarja da je pripravljen podpreti davke ki mu skodijo pa tudu ne vidim nic slabega…mogoce bi pa te ki so tako glasni med komentatorji lahko sami zasluzili nekaj sto miljonov pa se lahko s svojim privatnim letalom vozijo na kakrsnekoli konference in zagovarjajo karkoli hocejo…zaradi mene lahko zagovarjate nafto in premog kot hranilni snovi ce vam to pase

 • samotoje

  Greten DiCaprio investira v čas, ko bo samo še odpisan igralec in bo potreboval dobre vloge. Uboga zmanipulirana avtistična savantka se očitno zdi dobra naložba. Plastikfantastik Hollywood.

 • Olga101

  Saj vemo, kako delujejo levičarji! Ukrepi veljajo le za tiste, ki niso “naši”!

 • Žiuc

  Jah, Greta je pač ena od mladih “kariernih aktivistk”, ob kateri se radi “posončijo” mnogi, tudi filmski igralci. Di Caprio je ekološko občutljiv samo do te mere, ko ne gre za njega. Sam pa se vozi s privatnim avionom naokoli. Če bi bili vsi ljudje tega planeta taki potrošniki in s tem ekološki osnaževalci kot Di Caprio, potem bi bila Zemlja onesnažena do te mere, kot bo recimo čez 200 let.

 • zamaškar

  Škoda ,da vzgodovini nismo imeli takšnih svetovnih politikov tipa Grete Tumberg in Leonarda,bi v ww2 fašizem in nacizem premagali kar z bananami, komunizem pa s čilijem.

 • Vlado77

  Naj mi nekdo razloži zakaj te zvezde večinoma prisegajo tem neumnim idejam. Najbolje , da bi se ukvarjali s pokliem,ki ga najbolje obvladajo. Ko preskočijo na politiko ali ideologijo kulturnega marksizma pa pokažejo vso svojo nevednost. Kot je navedeno v članku bo ta Geta lahko prinesla le nove davčne obremenitve ,ki ne bodo premaknile klimatskih dogajanj niti za milimeter. Denar pa bo uporabljen za ultra leve bojevnike, ilegalne migracije in LGBT. Tako bodo potrebni zaščite tisti ,ki niso homo ali lezbijke.

 • zamaškar

  No hvala Nova24,da ste moj komentar potopili na dno,bom v nadaljevanju še premislil,če bom še komentiral,

  • Žiuc

   Tvoj komentar se je “potopil” na dno, ker imaš “prižgano”: “Sort by Best” ! Moraš prikljukati “Sort by Newest”. Pa brez zamere.

  • šmentanamuha

   kera cmera si ti …

   • Rožle

    he he ..

 • šmentanamuha

  Eh, Leonardo, kaj ti je tega treba bilo …

 • Andrej

  Zdaj so podnebne spremembe moderne. Ko ne bodo več bodo vsi ti obrnili ploščo.