fbpx

Jelly Belly pred sodbo – ženska toži podjetje, ker ni vedela, da bonboni vsebujejo sladkor

slikovni vir: http://www.istockphoto.com/photo/large-group-of-jelly-beans-in-assorted-colors-gm108536905-14304358

Ženska v Kaliforniji se je odločila, da bo tožila podjetje Jelly Belly. Trdi namreč, da je zmotno verjela, da je eden izmed njihovih izdelkov brez sladkorja.

Tožnica Jessica Gomez, ki sicer prihaja iz San Bernadina, je tožbo zoper podjetje vložila v začetku leta. Podjetje naj bi jo namreč zavedlo – tako naj ne bi vedela, kakšne sestavine njihove sladkarije pravzaprav vsebujejo, poročajo pri Legal News Line.

Kaj pa sladkor?
Tožba se je nanašala na izdelek Jelly Belly’s Sport Beans. Omenjeno so namreč oglaševali kot dodatek in pripomoček pri športni aktivnosti – na ovitku namreč piše, da vsebuje ogljikove hidrate, elektrolite in vitamine; namesto tega bi podjetje kot sestavino moralo na ovitek pripisati še sladkor, naveden pa je bil le stiskan sadni sok.

Lažno oglaševanje
Podjetje Jelly Belly se je odzvalo – dejali so, da je obtožba nesmiselna: “Nobena razumna stranka nikakor ni mogla biti ‘speljana na led’ v zvezi z izdelkom Sport Beans,” so povedali. Kljub vsemu izgleda, da je imela Gomesova prav: “Stiskan sadni rok ne bi smel v celoti zamenjati besede sladkor – to lahko deluje precej zavajajoče,” so ugotovili v FDA.

S. E.