fbpx

Kaj se sedaj dogaja z obnovljeno hišo iz delovne akcije?

Foto: Zajem slike, oddaja Delovna akcija

Pred mesecem dni so na portalu E-Maribor prvi razkrili, da se hiša v Košakih pri Mariboru, ki je bila obnovljena s pomočjo TV-oddaje Delovna akcija, prodaja.

Po tem, ko je javnost izvedela, da Polona, ki ji je v bistvu Delovna akcija obnovila hišo, sploh ni lastnica nepremičnine, temveč je le najemnica, se po slabem mesecu s prenovljeno hišico na Šentiljski cesti v Mariboru ni prav nič spremenilo. Hiša še vedno čaka kupca.

“Hiše še vedno nismo prodali. Bilo je veliko zanimanja in veliko ogledov, a zdi se, da ljudje hodijo bolj ‘firbcat’. Hiša je zanimiva, ker je bila po televiziji,”  je za portal Slovenske novice dejala ena od lastnic, ki se je po najemni kalvariji s Polono odločila hišo prodati. Povedala je, da z bivšo najemnico Polono niso nič rešili in da z njo nimajo več stikov niti si jih ne želijo.

Čeprav je Polona še do konca zatrjevala, da je denar za nakup hišice nakazala prek platforme mBills in da se je denar nekje “izgubil”, pa lastniki denarja za nakup hiše še do danes niso dobili. Lastniki naj bi se sedaj z “žegnom” Pop TV-ja dogovorili, da jo lahko prodajo takšno, kot je, da nimajo do njih nobenih obveznosti in ne oni do lastnikov. Očitno je lastnikom s tem res padla sekira v med, saj je bila hiša prej zares v slabem stanju.

E-Maribor