fbpx

Mama in sin sta se zaljubila po 30 letih in si želita skupnih otrok

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

Mama je otroka pred 30 leti dala v posvojitev, sedaj pa se je vanj zaljubila, zato si želita skupnih otrok. Strokovnjaki to motnjo imenujejo genetska spolna privlačnost.

Enainpetdesetletna Britanka Kim West in njen sin Ben Ford, ki živi v Michiganu, sta v razmerju že dve leti in imata neverjetno spolno življenje. Kim je zanosila in rodila sina pri devetnajstih letih, ko je bila na študiju v Kaliforniji, in ga oddala v posvojitev.

Ko so Bena posvojili, se je vrnila v Veliko Britanijo. Kot poroča Daily Mail, je Kim leta 2013 od svojega sina prejela pismo, ko je iskal svoje biološke starše. Od takrat naprej sta nerazdružljiva. Januarja 2014 je bil Ben še vedno poročen s svojo ženo Victorio, vendar sta oba z mamo že vedela, da sta si usojena. Dve leti kasneje se je Ford razšel z ženo in zaživel s svojo mamo v Michiganu. Strokovnjaki ta pojav imenujejo genetska spolna privlačnost.

Ne belita si glave z okolico
Kim in Ben sedaj snujeta načrt za skupnega otroka. Kot pravi Kim, razmerje, ki ga imata s sinom, ni incest, temveč genetska spolna privlačnost. “Verjamem, da se marsikomu zdi najino razmerje ogabno in da bi morala brzdati čustva, vendar, ko si zadet s pravo ljubeznijo, storiš vse, da bi jo ohranil,” pravi Kim. Ker gre za edinstveno priložnost v življenju, se tej ljubezni ne bosta odrekla.

Začutila sta spolna privlačnost
Po prvem snidenju se je par zbližal in prišlo je do prvega poljuba v nekem hotelu ob steklenici šampanjca. “Ko sem spoznal Kim, nanjo nisem gledal kot na mamo, temveč kot na spolno bitje,” je dejal Ben. Sedaj načrtujeta posebno poroko in si želita otrok. Če jima ne bo uspelo zanositi na biološki način, bosta razmislila tudi o nadomestnem materinstvu.

Foto: iStock

Foto: iStock

Sorodnika, ki se srečata v odraslosti
Incest je v Michiganu, kjer par prebiva, prepovedan, vendar sta se pripravljena tudi preseliti, če bo to potrebno. Genetska spolna privlačnost je fenomen, ki se pojavlja med posvojenci in njihovimi dolgo izgubljenimi starši, ter o katerem se redko govori. Motnja opisuje stanje močne spolne privlačnosti med dvema ločenima sorodnikoma, ki sta bila ločena daljše obdobje in se prvič srečata kot odrasla človeka.

Narava preprečuje parjenje v sorodstvu
Ko se odrasel otrok in starš prvič srečata, se možgani trudijo povezati oba kot družino. Namesto tega postanejo očarani drug nad drugim, saj imajo podobne fizične poteze ter všeč so jim enake stvari, kar zbudi močna čustva in potrebo po intimnosti. Genetska spolna privlačnost je motnja, ki je zelo redka med ljudmi, ki skupaj odraščajo v zgodnjem otroštvu, saj takrat nastane povraten spolni odtis, ki preprečuje spolno privlačnost. Strokovnjaki ocenjujejo, da ta mehanizem vpletenim preprečuje, da bi se med seboj parili v sorodstvu.

M. P.