fbpx

Med njuno plovbo virus zajel svet

(Vir: Facebook)

Elena in  Ryan sta šokirana ugotovila, da je koronavirus med njunim plutjem preko Atlantika zajel pravzaprav cel svet. Trenutno sta na varnem na rajskem karibskem otočku, a žal ne vesta, kdaj bosta lahko odpotovala.

Elena Manighetti and Ryan Osborne, ki živita v Manchestru, čeprav je Elena po rodu Italijanka, doma severne Italije, natančneje Lombardije, ki je v tem času, ko je Elena plula čez ocean, doživljala najtežje trenutke.

Mladi par je leta 2017 pustil službi in se odločil prepotovati svet. Februarja sta na Kanarskih otokih kupila jadrnico in krenila preko Atlantskega ocena do Karibskega otočja. O virusu sta v trenutku, ko sta izplula, vedela le malo, predvsem pa sta bila mnenja, da bo ob njunem izkrcanju na drugi strani oceana, kitajski virus že zgodovina.

Nista pa vedela, da se je nov smrtonosni virus hitro razširil in med njuno 25 dnevno plovbo zajel skoraj cel svet. Internetni torej komunikacijski dostop je med plutjem omejen, še takrat, ko pa sta komunicirala s prijatelji in sorodniki, so ti spoštovali njuno željo, da se ne pogovarjajo o slabih novicah.

Elena in Ryan. (Vir: Facebook)

Potem pa šok, ko sta prispela, sta ugotovila, da je situacija daleč od tega, da bi bilo z virusom konec, pravzaprav sta spoznala, da je okužen cel svet. Njun plan, da se izkrcata na francoskem predelu otočja je padel v vodo, saj se nista mogla izkrcati. Predvidevala sta, da gre preprosto za varovanje prebivalstva pred vdorom virusa, ki bi ga lahko nekaj turistov prineslo na otok.

Zdaj sta Elena in Ryan na varnem v Trenutno v mestecu  Bequia na otoku  Saint Vincent, kjer sta s svojo GPS napravo dokazovala svojo izolacijo in so jima oblasti le dovolile vkrcanje in odhod na otok. Šele po namestitvi je Elena ugotovila kakšne razmere preživlja njena družina v Italiji.

Jolanda Vrečar