Do Šarčeve napovedi interpelacije kritična skoraj vsa opozicija, saj gre za “neodgovorno” “solo akcijo za pet minut slave”! Odzval se je tudi Počivalšek, ki si želi razčistiti za nazaj!

Datum:

Twitter bo očitno razneslo od napovedi pobeglega premierja Marjana Šarca, da bo vložil interpelacijo zoper ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Več o tem si lahko preberete TUKAJ, v tem članku pa objavljamo odzive z družbenih omrežij. Očitno pa postaja, da je bila napoved interpelacije zopet “solo akcija” Šarca, saj naj bi ga od vseh opozicijskih strank podprla le še Levica. Odzval se je tudi sam minister Zdravko Počivalšek, ki je razkril, kako ga je Marjan Šarec še pred dvema meseca vabil nazaj v koalicijo, danes pa proti njemu vlada interpelacijo.

Marjan Šarec je na svojem Twitter profilu zapisal, da so bili konstruktivni na začetku delovanja te vlade, a smo bili izigrani. Po zadnjem dogajanju je jasno, da bomo vložili interpelacijo zoper ministra Zdravka Počivalškapismo g. Zakrajška izbilo sodu dno.” Po Šarčevi napovedi se je usul plaz komentarjev na Twitterju, objavljamo jih le nekaj. Novinar Miha Orešnik je tako razkril, da je očitno Šarčeva napoved interpelacije zopet “solo akcija”, tako kot je bil tudi njegov odstop z mesta premirja. Omenjeni novinar je namreč razkril, da je celo predsednik SD Dejan Židan dejal, da je za to odgovorna vlada kot celota in da mora opozicija delovati skupaj, “ne pa solo akcije za pet minut slave”.

Generalni sekretar iz stranke SAB Jernej Pavlič je prepričan, da je Šarčeva napoved neodgovorna in stranka SAB ne bo sodelovala v političnih igricah. Očitno so se te pripravljeni iti zgolj v Levici, saj njihov predsednik Luka Mesec pravi, da bodo svoje podpise pod interpelacijo prispevali, ker da je treba razčistiti vse dvome.

Odzval se je tudi strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj, kot specialist za neverbalno komunikacijo, Edvard Kadič, ki je interpelacijo v času koronakrize označil za najkratkovidnejšo politično potezo v zadnjih 30 letih:

Odzval se je tudi sam minister Zdravko Počivalšek, ki je razkril, kako ga je Marjan Šarec še pred dvema meseca vabil nazaj v koalicijo, danes pa proti njemu vlada interpelacijo. Vendar bo interpelacijo, v kolikor bo do nje prišlo, Počivalšek izkoristil kot “priložnost, da epidemijo celovito obravnavamo in predložimo vse dokaze. Tudi, kar se tiče (ne)odzivnosti premierja prejšnje vlade Republike Slovenije ob pojavu epidemije. Tega si želim.”

Vir: twitter

Medtem pa državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič ugotavlja, da je nekdo spet skočil na glavo v prazen bazen:

Odzval se je tudi poslanec SDS Tomaž Lisec, ki ob Golubovićevem “koraku nazaj” očitno joka od smeha:

Poslanec SDS Branko Grims je prepričan, da je Marjan Šarec z napovedjo interpelacije zoper Počivalška v času koronavirusa prešel od posamičnega streljanja v lastno opozicijsko koleno na rafalno:

Kandidat za evropskega poslanca iz vrst SDS na zadnjih evropskih volitvah Davorin Kopše je zapisal, da bi moral biti medtem Šarec v preiskavi, a je ta preložena do konca krize:

Odzval se je tudi poslanec SAB Marko Bandelli, ki je prepričan, da mora biti vložitev interpelacije, če že do tega pride, smiselna in skupen projekt opozicije. Tako kot Židan je tudi Bandelli potrdil, da je to solo akcija Šarca, kot mu je bilo v navadi še, ko je bil premier.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...