fbpx

Šest jedi, ki jih ni dobro pogrevati v mikrovalovni pečici

Foto: iStock

Mnogo ljudi se zaradi pomanjkanja časa poslužuje uporabe mikrovalovne pečice za pogrevanje hrane. Vseeno pa je nekaj jedi, ki imajo veliko boljši okus, če jih pogrejete v pečici ali na štedilniku. Strokovnjaki razkrivajo tudi, kako je mogoče pogreti pomfrit.

Kulinarični portal Food Network je pripravil seznam šestih jedi, katerih ni dobro pogrevati s pomočjo mikrovalovne pečice oziroma je to odsvetovano. Strokovnjaki priporočajo, da si za tudi za pogrevanje hrane vzamete malce več časa, saj jo na ta način lahko pripravite na mnogo boljši način.

Enolončnice 
Če želite pogreti jed “na žlico”, strokovnjaki priporočajo, da jo zalijete z vodo, para pa nato prepreči sušenje med ponovnim pogrevanjem. Posodo čvrsto prekrijte, položite v pečico, ki jo prej segrejete na 160 stopinj. Ali je hrana dovolj pogreta, preverite na sredini posode, saj tam traja najdlje časa, da se hrana segreje.

Ocvrt piščanec
Piščanca postavite v posodo in jo pokrijete s folijo. Nato ga položite v pečico, ki je segreta na 190 stopinj Celzija. Po desetih minutah folijo odstranite in pecite še naprej, dokler se meso ne segreje.

Pica
V kolikor boste naenkrat greli več kosov pice, pečico segrejte na 190 stopinj Celzija, dokler se sir ne stopi, skorja pa postane hrustljava. Če pa želite pogreti le kos ali dva, ju položite v suho posodo, ki jo prekrijete s folijo. Grejte na srednji temperaturi, dokler se sir ne stopi.

Foto: iStock

Foto: iStock

Testenine
Testenine brez omake lahko pogrejete v posodi z vrelo vodo, kjer jih pustite od 30 do 45 sekund. Testenine z omako na osnovi olja ali smetane pa je lahko težavno pogrevati, saj lahko hrana postane premastna. Hrano pogrejte v posodi na nizki temperaturi, nato dodajte majhno količino olja ali smetane ter ves čas mešajte. Testenine s paradižnikovo omako pa lahko enostavno pogrejete na srednji temperaturi. V kolikor jed postane pregosta, jo razredčite z malo vode.

Zrezki
Ostanke zrezkov narežite na tanjše kose, da se enakomerno segrejejo. Položite jih v posodo z malo olja in jih grejte na srednji temperaturi, dokler meso ob robovih ne potemni.

Pomfrit
Pražen krompir je sicer težko pogreti na način, da ne izgubi okusa in strukture. Za najboljše rezultate v posodi segrejte malo olja. Krompir postavite na vroče olje in ga cvrite, dokler ne postane zlato zapečen, poroča Večernji list.

N. K.