Poznate koga, ki ne mara palačink? Verjetno so takšni le redki. Zabavna je lahko že sama peka palačink, da o različnih možnosti, kako jih lahko naredite, da se vam bodo cedile sline, sploh ne govorimo. Se pa včasih zgodi tudi, da s količino nekoliko pretiravamo. Kaj narediti s palačinkami, ki ostanejo?
Ali vam palačinke ostanejo ali pa jih spečete prav s tem namenom – to niti ni pomembno, dejstvo pa je, da je torta iz palačink fantastična. Receptov za najrazličnejše torte je ogromno, izbrali pa smo slastno kombinacijo z belo čokolado.
Za testo:
– 2 jajci
– 350 g moke
– 500 ml mleka
– olje, sol, sladkor, mineralna voda, noževa konica sode bikarbone
Za nadev:
– 250 ml sladke smetane
– 200 g bele čokolade
Preliv:
jagodni džem
Specite palačinke. Sladko smetano segrejte do vretja, jo nato odmaknite z ognja in notri vmešajte koščke bele čokolade. Mešajte, dokler se čokolada ne raztopi. S tem nadevom namažite palačinke in jih zlagajte eno vrh druge – v torto. Nato počakajte, da se ohladi in pred serviranjem posamezen košček prelijte še z jagodnim džemom.
Lahko pa je vaša glavna sestavina tudi temna čokolada. Pri pripravi si pomagajte z videom.
Zdaj pa veselo na delo in dober tek!
B. O.