V tej državi boste dvojno kaznovani, če pozabite na ženin rojstni dan

V ZDA je med drugim prepovedan "dirty talk" med ljubljenjem (foto: iStock).

Da, tudi to se vam lahko zgodi. Dejstvo, da doma ne bi smeli zamenjati žarnice, se zdi večini ljudem nepredstavljivo. Umazano govorjenje med seksom se zdi osebna stvar vsakega para. Si predstavljate, da država z zakonom posega v vaša hišna opravila in spolno življenje? Predstavljamo nekaj čudaških pravil, ki veljajo v nekaterih državah v svetu.

Za nemoteno delovanje katerega koli sistema so seveda potrebni zakoni. Vendar je na svetu očitno mnogo ljudi, ki to jemlje preveč resno in tako sprejemajo zakone, ki nimajo nobenega smisla. Obstajajo zakoni, ki jih državljani podpirajo, drugim pa ljudje niso naklonjeni. Očitno pa obstajajo tudi zakoni, ki človeka popolnoma zmedejo.

Kljub današnjemu izjemnemu tehnološkemu napredku v družbi, ki naj bi jo sestavljala inteligentna bitja, se pojavljajo nadvse “butasti” zakoni. Človek ne ve, ali bi se smejal ali jokal. Predstavljamo nekaj primerov.

Prdenje je ob četrtkih prepovedano (foto: Printscreen/Youtube).

Prdenje je ob četrtkih prepovedano (foto: Printscreen/Youtube).

1. Spuščanje vetrov je zločin
Na Floridi je ob četrtkih po 18. uri prepovedano spuščanje vetrov. Zanimivo je dejstvo, da tamkajšnji ljudje ne vedo, kaj je bolj bizarno. To, da tega ne smejo početi ob četrtkih, ali to, da se to ne dela po 18. uri. V kolikor boste torej potovali na Florido, je bolje za vas, da imate urejen prebavni sistem.

2. Umazano šepetanje med seksom – to pa ne
Nemalo parov se med ljubljenjem poslužuje tudi tako imenovanega “dirty talkinga”. To bi načeloma morala biti povsem intimna stvar vsakega para, ampak očitno povsod po svetu ni tako. V zvezni državi Oregon v ZDA je umazano govorjenje med seksom prepovedano. V zakonu sicer ni točno specificirano, kaj se upošteva kot “dirty talk”. Zanimivo je vprašanje, kdo kontrolira oziroma vodi evidenco in ali se pari tega držijo. So jim oblasti nemara v spalnice namestile kamere?

3. Moški z brki se v javnosti ne smejo poljubljati
ZDA očitno močno vodijo v najbolj bizarnih zakonih. Zvezna država Iowa ima nadvse nenavaden zakon. Moški z brki v javnosti ne sme poljubiti svojega dekleta. Če želi to storiti, se mora obriti, drugače se lahko poljublja le doma med štirimi stenami. V nasprotnem primeru ga čaka kazen.

Foto: iStock

Foto: iStock

4. Dvojna kazen za tiste, ki pozabijo na ženin rojstni dan
V kolikor se to moškemu zgodi v Samoi, mu ne grozijo samo težave v zakonu, temveč tudi kazen s strani države. Če boste v Samoi kdaj imeli ženo, je priporočljivo, da si v koledar pametnega telefona strogo zabeležite njen rojstni datum in se izognete težavam – tako tistim v odnosu kot tudi tistim z organi pregona.

5. Ženske ne smejo voziti
Verjeli ali ne, v Savdski Arabiji ženske ne morejo opravljati vozniškega izpita. Oblasti so namreč prepričane, da imajo ženske, ki vozijo, lahko kasneje resne probleme v nosečnosti. Zakon velja vse od sredine prejšnjega stoletja, v začetku devetdesetih pa je skupina žensk v znak protesta sedla za volan in se peljala z avtom. Policisti so jim za en dan vzeli prostost, zasegli so jim potne liste, nekatere od njih pa so celo izgubile službo.

6. V javnih uradih prepovedan vstop ateistom
Sedem zveznih držav v Združenih državah z zakonom prepoveduje prisotnost ateistov v javnih uradih. Na kakšen način organi preverjajo veroizpoved posameznikov pred vhodom v stavbo, pa ni znano.

7. Biblijo morate pustiti doma
V kolikor boste želeli na Maldivih seboj na plažo nesti Bibiljo za prijetno branje na plaži, se boste znašli v navskrižju z zakonom. Po tamkajšnjih zakonih morajo prebivalci Biblijo obvezno pustiti doma, saj je ni dovoljeno brati na javnih mestih.

Petje je dovoljeno le do sončnega zahoda (foto: iStock).

Petje je dovoljeno le do sončnega zahoda (foto: iStock).

8. Po sončnem zahodu prepovedano petje
V Honolulu na Havajih glasno petje po sončnem zahodu ni dovoljeno. Vsi ljubitelji petja se morajo v večernih urah umiriti in se umakniti z javnih prostorov, drugače pridejo v navzkriž z zakonom. Pojavlja se vprašanje, kako je potem z večernimi koncerti.

9. Prepovedano hranjenje golobov
V San Franciscu obstaja zakon, ki prepoveduje hranjenje golobov na javnih površinah. Če boste potovali v to državo, morate ljubezen do ptic pustiti doma, saj vas lahko hranjenje drago stane, poroča portal Wonderlist.

10. Prepovedano menjanje žarnice
Povprečni človek enostavno zamenja žarnico, ko ta preneha goreti. To se zdi nekaj povsem samoumevnega. V Avstraliji pa je drugače. V državi Victoria na jugu celine je menjavanje žarnice nezakonito, če nimate pisnega dokazila, da ste po poklicu električar. Če državljani ostanejo v temi, imajo torej dve možnosti: ali pokličejo električarja ali pa to postanejo sami.

N. K.