fbpx

[Video] Thompson razveselil oboževalce s pesmijo Ne boj se, ki jo je posnel v Sloveniji

Foto: družbena omrežja

Priljubljeni hrvaški glasbenik Marko Petković Thompson je v zadnjih dneh razveselil svoje oboževalce z novo pesmijo Ne boj se, ki je polna optimizma, z njo pa je želel poslati pozitivno sporočilo. Pesem so v celoti posneli v Sloveniji, videospot pa Thompsona prikazuje med sprehajanjem po slavonskih ravnicah. Thompson, ki je s svojo veliko priljubljenostjo trn v peti levičarjev, je na sodišču lansko leto sicer “povozil” Ksenijo Klampfer, ki je maja 2017 kot načelnica UE Maribor nezakonito prepovedala njegov koncert, ki bi se moral zgoditi v zasebni dvorani v Mariboru.

Priljubljeni hrvaški glasbenik Marko Perković Thompson je v zadnjih dneh svoje oboževalce razveselil z novo pesmijo Ne boj se, videospot pa si je na Youtubu v manj kot treh dneh ogledalo več kot pol milijona gledalcev.

Pesem je nastala že pred letom dni, Thompsona pa so pri ustvarjanju navdihnile življenjske teme, med drugim odhod številnih mladih Hrvatov v tujino.

Thompson s pesmijo želel poslati pozitivno sporočilo
“Želeli smo opozoriti na pomembnost in samo potrebo ostajanja v svoji državi, pa tudi na hrabrost, ki je bila vedno potrebna, tako kot je tudi danes, ko se govori o smislu življenja in njegovih izzivih, ki so lahko, na žalost, polni nepravičnosti, in jih še danes podoživljamo. No, vse nepravičnosti bodo enkrat izginile, ostale pa bodo v pesmi in pripovedi, tako kot to pripoveduje moja nova pesem, ki je polna optimizma in s katero sem želel poslati močno in pozitivno sporočilo. Danes vsi potrebujemo pozitivna sporočila,” je povedal Thompson za CMC TV. O velikem uspehu svoje nove pesmi je Thompson spregovoril tudi za Narod.hr:

Pesem v celoti posneli v Sloveniji, videospot pa v Slavoniji, od koder se je izselilo tisoče hrvaških mladih
Portal CMC TV še navaja, da je pesem Thompson ustvaril v sodelovanju z Antejem Padovanom. Pesem je bila v celoti posneta v RSL Studiu v Novem mestu. V videospotu, ki je med drugim posnet v Dragovcih, Brodskem Drenovcu in Stari Kapeli, je prikazan Thompson med sprehajanjem po slavonskih ravnicah. Videospot je poln čustev in razmišljanj, jasno pa sporoča, da se nikomur ne bi smelo biti potrebno, da se odreče svoji rodni grudi in bi moral namesto tega graditi lastno identiteto in svojo prihodnost v domačem okolju. V kratkem lahko od Thompsona pričakujemo tudi nov album.

Foto: posnetek zaslona

Thompson na sodišču premagal Ksenijo Klampfer, ki je maja 2017 nezakonito prepovedala njegov koncet
Thompson, ki ima številne oboževalce tudi v Sloveniji, je sicer doma in v tujini zaradi svoje priljubljenosti trn v peti levičarjev. Maja 2017 je bil tako prepovedan njegov koncert v zasebni dvorani v Mariboru. Kot se je izkazalo kasneje z odločitvijo Upravnega sodišča, je šlo za nezakonito prepoved s strani takratne načelnice Upravne enote Maribor Ksenije Klampfer, ki je bila leta 2018 za svoje aktivistično delovanje s strani Marjana Šarca nagrajena z mestom ministrice za delo, družino in socialne zadeve. K prepovedi koncerta je med drugim glasno pozival tudi evropski poslanec Milan Brglez.

Rok Krajnc