[VIDEO] Ups! Poglejte, kako se je ruski predsednik Vladimir Putin šopiril kot hokejist, potem pa na ledu zgrmel naravnost na nos!

Datum:

Ruski predsednik Vladimir Putin je nastopil na tradicionalni prijateljski hokejski temi v Boljševiški ledni dvorani v črnomorskem letovišču Soči, na kateri je dosegel vsaj osem zadetkov in bil (pričakovano) eden najboljših igralcev na tekmi. Putin hokej vsako leto igra proti drugim članom ruske vlade in nekdanjimi hokejskimi zvezdniki, med katerimi je kar nekaj nekdanjih igralcev severnoameriške profesionalne hokejske lige NHL. Poznan kot zagrizen športnik se je Putin hokeja igrati sicer naučil relativno pozno v svojem življenju, pri 60. letih, leta 2011 pa je ustanovil tudi t.i. Amatersko hokejsko ligo. 

Tudi letos se je na prijateljski tekmi skupaj s svojimi kolegi veselil zmage 14-7, res pa je, da je bil v ekipi s takšnimi nekdanjimi hokejskimi asi, kot sta Slava Fetisov in Pavel Bure. Na ledu, ko je pozdravljaj svoje oboževalce na tribunah, pa je Putin doživel neprijeten spodrsljaj, ko se je spotaknil in na ledni ploski zletel na nos. Ponosni predsednik ni dovoli, da bi mu kdo pomagal vstati, temveč se je nazaj na noge postavil sam.

Poglejte si, kako je Putin zgrmel na nos:

Na zabavnem posnetku Putinovega padca, ki je preplavil socialna omrežja, je videti, kot da je predsednikovim soigralcem postalo zelo neprijetno in so bili nervozni, ko je njihov vodja zletel na nos. Vladimirju Putinu se sicer takšni spodrsljaji v javnosti le redko pripetijo, je pa ruski predsednik v javnosti poznan po svojih “spektakularnih” šovih za ljudi; televizije ga pogosto spremljajo ob potapljanju in raziskovanju ladijskih razbitin globoko pod gladino morja, plavanju z delfini, jahanju konj, lovljenju v sibirski divjini itd.

Kot poroča britanski časnik Guardian, sicer Putin ni osamljen med socialističnimi voditelji držav v nekdanji Sovjetski zvezi, ki si na takšen način dvigujejo priljubljenost v javnosti. Njegov kolega iz Turkmenistana, Gurbanguli Berdimuhamedov, je padel s konja, ko je dobil konjsko dirko, ki so jo prinašali po televiziji. Organizatorji so nato zahtevali od gledalcev, da se pretvarjajo, da navijajo – in šov je šel dalje, kot da se nič ni zgodilo. Pozneje si je predsednik Turkmenistana postavil kip v svoji podobi, kako jaha konja.

Kdo je štel narobe? V Kremlinu Putinu prisodili več golov kot novinarji
A petkov spodrsljaj na prijateljski tekmi v Sočiju seveda niso mogli prikriti, tako da je Vladimir Putin izpadel kot navaden smrtnik, v luči, v kateri se v javnosti nerad pojavi. Mimogrede, ruski predsednik na svojem dresu po navadi nosi številko 11, precej težje pa je bilo po tekmi po pisanju Guardiana prešteti njegove zadetke. V Kremlinu pravijo, da jih je dosegel devet, tiskovna agencija Tass vztraja, da je nasprotnikovega vratarja premagal desetkrat, medtem ko je agencija Reuters preštela osem zadetkov.

Putin je na omenjeni prijateljski tekmi nastopil sedmič zapored, do danes pa je v svoji amaterski ligi zabil že najmanj 36 zadetkov. Lani jih je dosegel samo pet, zlobni jeziki pa pravijo, da je letos nujno potreboval boljši izkupiček za dvig popularnosti v javnosti, saj mu podpora med ljudmi zaradi gospodarske krize vztrajno pada.

T. F.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...