Srbska policija je pridržala domnevnega morilca: V obračunu migrantskih tolp eden mrtev in sedem ranjenih

Datum:

Srbske oblasti še vedno iščejo pripadnike migrantskega ganga, ki je pričel streljati v gozdu v bližini madžarske meje. Incident se je pripetil v soboto zgodaj zjutraj. V strelskem obračunu med afganistanskimi in pakistanskimi prebežniki naj bi umrla ena oseba, sedem pa je bilo ranjenih. 

                   

Doslej je srbskim oblastem uspelo aretirati zgolj enega Afganistanca, starega 26 let, ki ga sumijo umora in poskusa umora. Prišlo je namreč do spopada med afganistansko in pakistansko tolpo ilegalcev. To so posamezniki, ki prebivajo na območju vojvodinske Subotice, južno od madžarske meje, poroča Remix News.

Lokalne razmere so še naprej napete, ker so tamkajšnji prebivalci prepričani, da niso več varni. V nedeljo so se nadaljevale policijske patrulje na območju, kjer se je zgodil strelski obračun. Bližina gozda je bila za javnost nedostopna, ko so si preiskovalci kraja zločina ogledovali območje. Vznemirjeni domačini so v soboto zvečer izvedli miroljubne demonstracije.

Zahtevali so, da oblasti priseljence, ki se zbirajo na območju, odpeljejo v sprejemni center, saj se bojijo, da bi se spopadi utegnili ponoviti. Strah jih je, da bi tudi sami postali žrtve strelskih obračunov. Ena izmed tamkajšnjih prebivalk je dejala, da ko njen pes laja, ne upa več iz hiše, da bi preverila, kaj je vzrok laježa. Znano je, da so migranti streljali tudi na pripadnike policije.

Sedem oseb je v bolnišnici
Srbski minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin je pripadnikom policije dovolil uporabo ognja. Zaradi strelnih ran je sedem oseb pristalo v bolnišniški oskrbi. 16-letno Iranko je bilo treba nemudoma operirati, njeno zdravstveno stanje pa je trenutno stabilno. Policija je izdala tiralico za domnevnimi krivci. Vse migrante, ki so nastanjeni v okolici, so oblasti odvedle na postajo, da bi jih zaslišale.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...