Srbska policija po strelskih spopadih aretirala skoraj 400 migrantov

Datum:

Na severu Srbije blizu meje s Hrvaško je danes srbska policija aretirala skoraj 400 migrantov. Do akcije je prišlo po dveh smrtonosnih strelskih spopadih, v katerih sta umrla dva migranta. Policija je migrante odpeljala v sprejemne centre. 

Srbski policisti so na poleg migrantov, ki so jih aretirali na območju Subotice, Sombora in Kikinde v Vojvodini našli tudi tri avtomatske puške, eno polavtomatsko puško in pištolo, 25 potnih listov in 12 osebnih izkaznic. Po podatkih srbskega ministrstva za notranje zadeve je bilo ujetih 371 migrantov.

Strelskih spopadi so se zgodili na območju Subotice. Prvi se je odvil v petek zvečer v središču mesta, drugi včeraj zvečer v bližini Subotice. V obeh streljanjih je umrla ena oseba, blizu Subotice pa so bile ranjeni še trije migranti.

Po navedbah lokalnih medijev iz Vojvodine so velike skupine migrantov in streljanje s policijo na tamkajšnjih tleh postali stalnica. Dragan Vasiljević, pomočnik tamkajšnjega direktorja policije, je za nacionalne medije pojasnil, da so tokrat migrante prvič našli tudi v krošnjah dreves. Ti naj bi bili izvidniki, poroča STA.

Podobna akcija na istem območju se je že zgodila v začetku avgusta. Tudi tedaj so ujeli okoli 300 nezakonitih migrantov skupaj z večjo količino orožja.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...