Sta novinarki, ki sta zaslužni za napade na aktualno vlado, dobivali dodatke k plači – in to kljub milijonski izgubi RTV?

Datum:

Zanimiva informacija za davkoplačevalce, ki vsako leto več kot 150 evrov prisilno plačajo za RTV prispevek. Kako je dajatev porabljena? Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc očitno ne čuti kakšne posebne potrebe, da bi to pojasnil.

Na podlagi neuradnih informacij, ki smo jih prejeli v uredništvo, smo že v ponedeljek na službo za odnose z javnostmi RTV Slovenija naslovili tri vprašanja, s katerimi želimo preveriti neuradne informacije naših virov, da se pod Kaduncem posameznike obilno nagrajuje.

Škandal24 tako sprašuje:

– Ali je uslužbenka Erika Žnidaršič v letu 2020 prejela kakšne dodatke k plači oziroma je bila deležna povišanja plače? Prosimo za podatke po mesecih, kdaj, koliko in s kakšno obrazložitvijo?
– Ali je uslužbenka Nataša Markovič v letu 2020 prejela kakšne dodatke k plači oziroma je bila deležna povišanja plače? Prosimo za podatke po mesecih, kdaj, koliko in s kakšno obrazložitvijo?
– Ali je uslužbenec Dejan Ladika v letu 2020 prejel kakšne dodatke k plači oziroma je bil deležen povišanja plače? Prosimo za podatke po mesecih, kdaj, koliko in s kakšno obrazložitvijo?

Verjamemo, da bi bila informacija zanimiva tudi za številne novinarje, ki delajo v medijih, ki ne prejemajo mesečne naročnine. In njihove lastnike. Ko pojasnila prejmejo, jih bodo objavili.

S Kaduncem so prišle tudi rdeče številke
Ob tem pa so zadnji javno dostopni podatki o poslovanju RTV Slovenija pod Kaduncem porazni. V letu 2019 je porabil kar 3,2 milijonov evrov več, kot je ustvaril prihodkov. S Kadunčevim prevzemom odgovornosti za poslovanje leta 2017 se je število zaposlenih povečalo v dveh letih za več kot sto oseb, hkrati pa se je negativno poslovanje zavoda pričelo prav s Kaduncem.

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Župan Brežic: Občani so vznemirjeni zaradi načrtovanega azilnega centra

"Občani so bili izjemno nezadovoljni že zaradi samih migrantskih...

Odvetnik Stušek: Vladni odlok je nezakonit, zato ne ustvarja pravic in obveznosti za zdravnike

Vlada Roberta Goloba se je lotila stavkajočih zdravnikov z...

Antisemitizem se je preselil na levico

Antisemitizem je del evropske zgodovine. Sodi na njeno temno...

Novi korupcijski okostnjaki Švarc Pipanove

Nekdanjo pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan bremeni še en...