Strašljivo: V kovčku na letalu iz Istanbula našli otroka

3
Vir: EPA

Potniki letalske družbe Air France niso mogli verjeti lastnim očem, ko so videli, kaj se dogaja na letu iz Istanbula v Pariz. V kovčku, ki ga je francoska državljanka prinesla na krov letala, se je skrival majhen otrok. Potniki so otroka odkrili šele sredi leta, ko je moral iti na stranišče. Brez skrbi, otroku ni bilo hudega.

Francoska državljanka je sredi procesa posvojitve otroka s Haitija, zaradi česa je v Istanbulu naletela na težave, saj ji tamkajšnje oblasti niso dovolile odleteti z otrokom. Medtem ko je bila ujeta v tranzitni coni letališča, se ji je porodila rešitev. Kupila je enosmerno karto za Pariz za eno osebo, otroka pa je skrila kar v kovček.

Presenetljivo je, da se ji je uspelo izmuzniti skozi vse preglede na letališču. Ko sta se vkrcala na krov, je “mama” otroka spustila iz kovčka in ga skrila med noge pod odejo. Težave so se začele, ko je moral otrok na stranišče. Potniki so šele takrat videli, da je nekaj narobe. Kmalu so obvestili osebje družbe Air France, ki je Francozinjo in otroka privedlo v sprednji let letala, kjer so počakali do pristanka, poroča RT.

Vir: Twitter
Prevod: Nekateri v kovčkih tihotapijo žganje, drugi pa otroke. Vir: Twitter

“V nekem trenutku je odprla torbo in njen sosed iz druge vrste je videl, da se je nekaj premaknilo. Obvestil je osebje na krovu, ki je nato odkrilio otroka,” je povedala ena izmed potnic.

Par naj bi bil še vedno na letališču, kjer policija opravlja preiskavo. Nek francoski medij naj bi objavil novico, da Francozinje ne čaka obtožnica.

Žiga Korsika