Švedi kaznovali odprto politiko do migrantov, Italijani jo bodo danes

Datum:

Na nedavnih volitvah na Švedskem so švedski volivci kaznovali stranke levega bloka, ki so vodile odprto politiko do migrantov. To je pripeljalo do tega, da je Švedska v zadnji dveh desetletjih sprejela več kot 1,5 milijona migrantov, da je postala država z največ posilstvi na svetu in da na Švedskem strmo narašča število t. i. no go zone, krajev kamor se ne upa nihče, niti policija. Zavrnitev takšne politike se danes obeta tudi v Italiji.

                   

Na Švedskem je namreč na nedavnih volitvah zmagal blok desnih strank, ki ga sestavljajo Zmerna stranka, iz katere prihaja tudi novi švedski premier, Krščanski demokrati, Liberalci in Švedski demokrati.

https://twitter.com/RadioGenova/status/1573932698065838083

Za vse omenjene stranke je značilno, da niso naklonjene priseljevanju migrantov. Po dolgih letih vladanja je v opoziciji pristal levi blok premierke Magdalene Andersson, ki je zadnja leta vodil do priseljevanja prijazno politiko. Posledica te politike je med drugim ta, da je Švedska nedavno dosegla tudi neslavni rekord smrti zaradi strelnega orožja. Zaradi strelnega orožja je namreč letos na Švedskem umrlo že 60 ljudi, kar je največ doslej.

Podoben preobrat kot na Švedskem se danes obeta tudi v Italiji, kjer potekajo splošne volitve. Zmaga se nasmiha naprednim desnosredinskim strankam, ki med drugim nasprotujejo nezakonitim migracijam. Zadnje ankete o volilnih namerah Italijanov so bile objavljene pred dvema tednoma in so kazale na prepričljivo zmago desnega pola v obeh domovih parlamenta. Poleg Bratov Italije, katerih vodja Giorgia Meloni računa na premierski položaj, sta v njem še desna Liga Mattea Salvinija in Naprej Italija večkratnega premierja  Silvia Berlusconija.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...