Švedi večjo varnost vidijo v problematični motoristični tolpi kot pa v policiji

Datum:

Problematični motoristični klub Hells Angels Goth Town se je preselil v nove klubske prostore v Skepplandu, ki se nahaja v širšem delu Gothenburga, drugega največjega švedskega mesta. Zaradi lokacije ob nogometnih igriščih, ki jih množično obiskujejo mladi, policija njihovi nastanitvi nasprotuje, s tem pa se ne strinja švedska javnost, ki zaradi vedno večjega občutka ogroženosti klub pozdravlja z odprtimi rokami. 

Teodor Smedius, vodja tamkajšnjega policijskega okoliša, je lokacijo novih klubskih prostorov označil kot ekstremno neprimerno. Ne glede na to pa ljudje menijo, da je njihova navzočnost več kot dobrodošla. Eden izmed prebivalcev je na družbenem omrežju Facebook celo zapisal, da je to zdaj ena najbolj varnih sosesk.

Pozitivno naravnana okolica
Na družbenih omrežjih se je pojavilo več pozitivno naravnanih zapisov, v enem izmed njih je bilo mogoče celo prebrati prepričanje, da bi moral biti klub tudi v vseh ostalih mestih. Med zapisi so se pojavili tudi:

“Slava tistim, ki živijo na tistem območju, kajti dober sosed je zlata vreden!”

“Veliko bolj varno bi se počutil, če bi vedel, da so Hells Angelsi prisotni tudi v naši soseski. Tako bi si celo upal ven.”

“Naša soseska bo očitno postala spet varna, kajti navzočnost Hells Angelsov običajno prinese pomirjevalni učinek.”

“Lepo je tistim, ki živijo v tej soseski, saj se bodo na takšen način izognili vlomom in ostalim prevarantskim goljufom.”

“Redkokdaj se pojavijo težave tam, kjer ima Hells Angels svoje prostore.”

“Prebivalci morajo biti zadovoljni, saj bo s tem manj kriminala, več pa bo mira, tišine in nadzora.”

Smedius po navedbah Speise kljub navalu pozitivnih zapisov navaja, da obstajajo tudi ljudje, ki so zaradi njihove navzočnosti zaskrbljeni, saj pripadniki kluba veljajo za nasilne in precej problematične. Zaskrbljeno pa se je na trditve, da bodo Hells Angelsi prispevali k večji varnosti, odzval tudi policijski strokovnjak na motoristične tolpe Sven Lindgren in pri tem dodal, da bi se morali ljudje zavedati, da so močne policijske sile tiste, ki skrbijo za varnost švedskih državljanov, in ne tolpe.

Glede na odziv ljudi pa je mogoče sklepati, da se ljudje s trditvami policije ne strinjajo in verjamejo, da bodo pripadniki motoristične tolpe tisti, ki bodo pripomogli pri popravljanju škode, ki jo je povzročila neodgovorna švedska vlada s svojo odprto migrantsko politiko.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...