Švedska feministična vlada kritizira zahodne moške, v Iranu pa se sramoti s podrejanjem islamski kulturi

Datum:

Švedska vlada, ki se javno hvali, da je prva feministična vlada na svetu, je v svoji državi naletela na nešteto kritik. Ženska vlada je namreč obiskala Iran in si ob tem brezsramno na glavo nadela hidžab.

Ko se je švedska feministična vlada srečala s predsednikom Hasanom Rouhanijem v Iranu, so si nadele naglavne rute in naletele na vrsto zgražanja Švedov. Ti so zdaj dvignili svoj glas, saj ne morejo več prenašati njihove dvoličnosti – po eni strani ta švedska vlada kritizira Donalda Trumpa in vse zahodne moške, po drugi strani pa se podreja vzhodnjaškim moškim, ki si namerno podrejajo ženske in jih zatirajo.

Brez odlašanja so se zavile v hidžab – to so zahodne feministke!
Dailywire poroča, da so se v soboto z iranskim predsednikom srečale švedska ministrica Ann Linde in nekatere druge članice vlade, ob tej priložnosti pa so se zavile v hidžab, čador in dolge plašče, s čimer so se podredile iranskemu zatiralskemu zakonu, po katerem je nošenje hidžaba obvezno.

https://twitter.com/QuarkFuture/status/831468328795389954

Švedi se sprašujejo, kako bo podpredsednica vlade Isabella Lövin utemeljila, da Donald Trump predstavlja nevarnost za ženske pravice, Rouhani, ki zahteva, da so ženske zakrite, pa ne?

To kritiziranje zahodnih moških in klanjanje vzhodnjakom pa kaže predvsem na prozornost zahodnih feministk. Ženske v ZDA sestavljajo večino študentov in diplomantov, Dailywire pa poroča, da tudi zaslužijo več od moških, in sicer kar v 147 od 150 gosto naseljenih mestih so plačane bolje kot moški, a ob predpostavki, da nimajo otrok. Seveda to levo usmerjenim feministkam ne pomeni nič. Slednje niso nikoli zadovoljne in zdaj v ZDA vztrajajo, da bi moralo biti ženski dovoljeno, da ubije otroka v maternici ne glede na to, v kateri fazi nosečnosti je. Vendar, zakaj se zahodne feministke ne borijo za ženske, ki živijo dejansko v tiraniji? Zakaj se ne borijo za te ženske, da bi dosegle enakost v sistemu, kot je radikalni islam? Dejstvo je, da ženske, ki so dejansko zatirane, na Zahodu nimajo feminističnih zaveznic.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/831085838905835521

Violeta Bulc prehitela švedske feministke – ona se je zavila prva!
Podobno pa je kiksnila slovenska komisarka za promet Violeta Bulc, ko je prav tako odpotovala v Iran in si brez odlašanja nadela naglavno ruto, kot zahtevajo v Iranu za njihove ženske, ko se je srečala z iranskim ministrom za promet aprila lani. S tem je poteptala temeljne evropske vrednote in dolgoletni boj za žensko emancipacijo v Evropi, o čemer smo pisali na spletnem portalu Nova24tv.si. Vseeno moramo Bulčevo pohvaliti, da se na njenem drugem obisku Irana ni oblekla skladno z islamistično kulturo, ki zatira ženske, temveč prozahodno.

Violeta Bulc v Iranu
Violeta Bulc v Iranu

V temo brcnila tudi delegacija ministra Počivalška
Lanskega novembra pa je v temo brcnila tudi delegacija gospodarskega ministra Zdravka Počivalška – njegove uslužbenke so prav tako na potovanju v Iranu nosile naglavne rute, ki so svetlobna leta stran od evropske kulture. S tem so prestopile mejo dobrega okusa.

Minister Zdravko Počivalšek in Dijana Madžarac. (foto: Požareport)
Minister Zdravko Počivalšek in Dijana Madžarac. (foto: Požareport)

To je “sprehod sramote”!
Medtem ko številne evropske države kar po vrsti ukinjajo burke zaradi spodkopavanja evropske kulture in varnosti, se naši politiki na obiskih v islamskih državah priklanjajo njihovi kulturi na način, da prevzemajo njihove navade. Podobno je na sobotnem protokolarnem obisku naredila tudi švedska feministična vlada, a je ogromna razlika med tem, kako smo se takrat odzvali Slovenci in kako zdaj Švedi. Na to, kako je Violeta Bulc zavrgla zahodno civilizacijo in se podredila islamu, je opozarjalo le nekaj slovenskih medijev, podobno je bilo, ko si je ženski del delegacije ministra Počivalška v Iranu brez oklevanja nadel naglavne rute. Zgražanje med Švedi pa je eskaliralo v le nekaj dneh do te meje, da švedski feministični vladi ne pomaga niti opravičevanje v stilu, da so to naredile, ker so tako lahko izpeljale boljši posel. Švedi so tako obisk njihove feministične valde v Iranu že označili za “sprehod sramote”. Ob tem še opozarjajo, da je hidžab simbol zatiranja žensk. “Veliko žensk je bilo napadenih in posiljenih, ko so nosile to stvar. Takšen sramotni simbol ni primeren za Švedsko. Ta simbol bi bilo treba prepovedati in označiti za kaznivo dejanje, če kdorkoli zahteva od ženske ali jo prisili, da nosi hidžab. To velja za vse ljudi, vključno za člane vlade, ko potujejo izven Švedske,” se glasi peticija, ki so jo sestavili te dni.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...