Trumpov svetovalec za varnost posvaril Iran, da bo “hudičevo plačal”, če bo škodil drugim

John Bolton (Foto: STA)

Svetovalec ameriškega predsednika za nacionalno varnost John Bolton je v torek posvaril Iran, da bo “hudičevo plačal”, če bo grozil ali škodil ZDA ali njihovim zaveznikom.

“Če boste prekrižali pot nam, našim zaveznikom ali našim partnerjem, če boste škodovali našim državljanom, če boste še naprej lagali, goljufali in varali, boste vsekakor hudičevo plačali,” je Iranu po poročanju nemške tiskovne agencije dpa odkrito zagrozil Bolton.

Na forumu z naslovom Združeni proti jedrskemu Iranu je dejal, da je bil jedrski sporazum z Iranom, iz katerega je Washington letos izstopil, največja diplomatska polomija v ameriški zgodovini. Po njegovem mnenju večstranski dogovor iz leta 2015 Iranu ne bo preprečil, da ne bi razvil jedrskega orožja. “Morilski režim in njegovi podporniki se bodo soočili z resnimi posledicami, če ne bodo spremenili svojega vedenja. Naj bo moje sporočilo danes zelo jasno: Gledamo vas in prišli bomo po vas,” je pretil Bolton, ki se je v preteklosti že zavzemal za vojaško posredovanje v Iranu.

Iranci sejejo kaos, smrt in uničenje
Pred njim je tudi ameriški predsednik Donald Trump v nastopu na zasedanju Generalne skupščine ZN obtožil iranske voditelje, da sejejo kaos, smrt in uničenje. “Ne spoštujejo sosedov ali meja ali suverenih pravic držav. Namesto tega iranski voditelji plenijo naravne vire, da se obogatijo, in širijo pustošenje po Bližnjem vzhodu in daleč naokoli,” je dejal. Znova je branil svojo odločitev o umiku iz iranskega jedrskega sporazuma in dejal, da bo ponovna uvedba sankcij prisilila Teheran, da bo pristal na nov dogovor.

Iranski predsednik Hasan Rohani se je v govoru na zasedanju Generalne skupščine ZN ostro odzval na Trumpove obtožbe. Nasprotovanje multilateralizmu ni znak moči, ampak šibkosti intelekta, je dejal Rohani, a obenem povabil ZDA nazaj k pogajalski mizi. Trumpa je obtožil, da želi strmoglaviti njegovo vlado. “Ironično je, da ZDA niti ne skrivajo načrtov za strmoglavljenje te iste vlade, ki jo vabijo k pogajanjem,” je dejal. “Za dialog niso potrebni fototermini. Strani lahko prisluhneta druga drugi prav tu, na tem zasedanju. Dialog začenjam tukaj in jasno izjavljam, da vprašanje mednarodne varnosti ni igračka ameriške notranje politike,” je dodal iranski predsednik.

C. Š., STA

 • samsara

  “…bo “hudičevo plačal”, če bo škodil drugim.”

  Oh Američani, če vi zmogli videti sebe in svojo politiko takšno kot je…
  No, pa saj že nekoliko plačujete, a še ne veste zakaj. Boste že še.
  Pa ne ba bi komu privoščil, a počnete kar pač počnete.

  • večni srb

   Ah ja?
   Kdo jih bo pa zaustavil, ti in katera vojska? Pa priden bodi.

   • opazovalec

    In katero vojno po 2. SV vojni so dobili:
    Korejo?
    Vietnam?
    Kubo so unuičevali 50 let, rezultat?

    Grenado, nedvomno, toda kaj ko je je komaj za kakšno KS v Sloveniji
    Irak so premagali tako dobro, da je sedaj na nasprotni strani, pač šiitska država, zaveznica Irana
    Afganistan, popušili kot Sovjeti
    Nastavili predsednika Gruzije, rezulat za 1/3 manjša Gruzija

    Vložili 5 milijard v Ukrajino, rezultat totalen kaos in precej amnjša Ukrajina….

    nekako ne gre, ne gre….

    • stajerc5

     Hehe, res jim ne gre, ja, cisto zares…., razen, da drzijo celi svet za jajca- tudi tvoja!

    • AlternativaZaSlovenijo

     Korejo? Severna Koreja (ob izdatni pomoči “miroljubne komunističen SZ in Kitajske je najprej napadla J. Korejo. Vojno so začeli komunisti J.Korejski so se umaknlli in bi doživeli popoln kolaps, če jim ne bi pomagali Amaričani. Enako velja za Vietnam, kjer so vojno začeli komunisti, Vietkongovci ob znatni pomoči S. Vietnama in SZ. Tu so spet Američani pomagali J-Vietnamu,so ga pa zapustili ker več niso videli smisla v tej vojni. V Avganistanu pa se držijo in mislim, da tu talibani ne bodo več prišli na oblast.

 • samsara

  “Iranci sejejo kaos, smrt in uničenje”

  Aja? V koliko državah po svetu so vojaško prisotni in v koliko lokalnih vojnah aktivno sodelujejo, potem, ko so jih namerno ustvarili?
  Niso nedolžni, a primerjajno jih s tistimi, kateri jih tako vehementno obtožujejo zgoraj navedenega.

  • stajerc5

   Prisotni in direktno vmesani ter povezani so z: Irakom- drzijo v rokah vse, od koruptne vlade do lastne iranske vojske v Iraku,
   v Siriji podpirajo po dnevnem stanju ali enega ali drugega, ker se jim gre za dostop do Sredozemlja,
   prisotni so v drzavljanskih vojnah Libije, sedaj ze deloma v Tunisu in da ti ne nastevam vse drzave v Afriki z Boko Haram na celu!
   Ce beres in poslusas samo Zitnika si si sam kriv.

   • samsara

    Kar si naštel je skoraj nič v primerjavi s tebi dragimi Američani.
    Morda pa tega nočeš videti in ne vedeti? To, pa je že tvoj problem.

    • stajerc5

     Pa ne, da se javljas iz Krima?

     • samsara

      No, še eden, ki je uspel pokazati kdo in kaj je, ter s tem izpolnil kvoto blesarij, potrebnih za članstvo na moji ‘listi slavnih’.
      Ne vem ali si razumel, a ne trudi se več. Si že tam, od koder ni povratka.

   • Dejstva so jasna

    Bečki konjušar uslužno laja po ukazu… priden boš dobil večerjo
    Kar se irana tiče je pa tako da so sicer muslimansko zagreti sam NIKOLI v zadnjih 50 letih niso napadli niti ene države, v siriji so pa na zahtevo LEGITIMNE vlade za razliko od gospodarjebv bečkega konjušarja
    za svečkraske zabite ovce in bečke konjušarje sam še dodatke ker pričakujem spet turbo zgodovinarje vojna: Irak iran je nastala ko je IRAK NAPADEL iran na željo Amerike !!! ja Amerika ja no USA da bo jasno !!!

    • xtc

     Beograjski konjušarji lajate po navodilu srborusofilnih komunistov,no samo vi še pa kosti ne dobite .

   • abc

    Pa daj ne seri. Kdo je pa napadel Irak pod lažnim izgovorom, da ima kemično orožje in CIA dokaze o tem. Pa Angleški pudeljček Bler je zraven pomagal Amerim lagat.In kaj so naredili iz Iraka, Libije, hoteli so še Sirijo uničit. Se sploh zavedaš koliko nedolžnih civilistov ( žensk, otrok, starcev ) je izgubilo življenja. Tony Bler je že pred leti nazaj priznal, da je vedel, da Američani lažejo o posedovanju kemičnega orožija v Iraku. Tudi CIA je priznala, da Sdam ni imel kemičnega orožija in da je to bila samo nujna pretveza za napad na Irak. Iran nobenega ne ogroža in ne napada. Evropska podjetja vključno z avtoindustrijo so podpisala miljonke pogodbe z Iranom. Seveda gre to Trumpu v nos in serje celemu svetu z njegovimi kvotami, ker misli da bo tako iz dreka vleku ameriško gospodarstvo.

   • abc

    Američanom tudi nikoli ne moreš zaupati. Med vojno Iraka in Irana je Amerika podpirala Irak in Sadama. Proti koncu devetdesetih let, Sadam ni želel več plesati tako kot so mu Američani dirigirali in zgodila se je prva zalivska vojna.” Peščeni vihar ” leta 1991 je Buš starejši napadel Irak.Nato je leta 2003 Buš mlajši ponovno napadel irak brez predhodne odobritve varnostnega sveta. Amerika je odgovorna ( in tudi sodelovala ) v največ vojn po 2 svetovni vojni.

   • abc

    Iran ali bilo katera druga država, ki jih amerika označuje za grožnjo miru v svetu ( Rusija, Kitajska, S Koreja, Kuba, Venezuela, Sirija …) nobenega niso napadli in nobene vojne ne vojskujejo.

    • xtc

     Niso nobenega napadli Iran je vseskozi podpiral terorizem,Asadi pa preje,po BV,Venezuela so socialistična greznica podobna EX Yugi,Kuba propada,Kitajska in S Koreja pa sta diktaturi komunistov.

     • abc

      Ti imaš zelo oprane možgane. Ljudje tvojega kova so nevarni za življenje v ZDA, kjer orožije ni prepovedano. Si tipičen vzorec ljudi, Ki v ZDA naredijo masaker z ognjenim orožijem.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Če bi bil Iran neke vrste Švedska, Norveška, skratka miroljubna država mislim, da ne bi bilo problema. Tako pa se igrajo svoje vojaške igrice v peskovniku z nasprotnikom, ki je močnejši. Tko je, ko prideš v peskovnik močnejšega. Od Trumpa pričakujem seveda enako mero za Savdsko Arabijo pa še za ostale kameltrajberje, ker pa se seveda glede na ameriške interese (dokler so) ne bo zgodilo.

   • Jože Novak

    kakšni nerazgledani idioti ste tu

    • xtc

     A misliš tiste,ki se prišletate sem z živčnimi zlomi,ker vas Trump in vaše ksaerate tera ko ovce?

 • Staybell geenius

  Trumpoljubi 2016: “Trump vsaj vojne ne bo začel, on je samo za posel in Ameriko. MAGA!!!!”
  Trump grozi Venezueli, S. Koreji, Iranu, na Sirijo meče bombe, ubil več ljudi z brezpilotnimi letali,…..
  Trumpoljubi 2018: “Bravo Trump, Iran si zasluži uničenje, tudi levičarska Venezuela. Če bo pa Kim preveč glasen, bo pa še on dobil po buči.”

  In še: “ampak Hillary,…..e-maili…..”

  Moč kulta je neizmerna

  • slosin

   moč ZDA tudi…

 • Staybell geenius

  Čudno…v članku ni nikjer omenjeno neprikrito roganje, posmehovanje, ki ga je Trump prejel ob hvaljenju lastnih dosežkov (ki so, kakopak, najboljši in največji v zgodovini ZDA) ter ob omembi, da ZDA “zavračajo globalizem”.
  Tako je, ko si ne moreš izbrati občinstva in ko si daleč najmanj inteligentna oseba v sobi. Cesar je gol, vendar se pretvarja, da ima najlepšo obleko in vsi to jasno vidijo.

 • Staybell geenius

  Trump je računal, da bo občinstvo, sestavljeno iz svetovnih voditeljev, neprimerno inteligentnejših in sposobnejših od njega, padalo na isto retardirano ideološko sranje, na katerega pada njegova brezzoba horda zavedenih in nalaganih ovac v ZDA.

 • Zgornji

  POKVARJENCI MOHAMEDANSKI SO TAKŠNA LAŽNIVA HINAVSKA SPRENEVEDANJA POČELI ŽE V STAROARABSKIH ČASIH , IN SO BILI VEDNO LE PARAZITI PREOSTALIH DELOVNIH NARODOV KATERE SO IZKORIŠČALI IN ZAŽIRALI/PARAZITIRALI/ZAJEDALI – UNIČEVALI !!! ! !!!

 • večni srb

  Zgleda jih nikoli ne izuči.

 • Olga2345

  Bravo Trump!

 • xtc

  Definitivno BRAVO Trump,seveda so kulturni marxisti,kučanisti,socialisti in islamisti zlo sveta z komunisti zraven.

 • cosmosjasnovidec

  Komu le zaležejo take grožnje?
  Arabska območja vsa zravnati z zemljo tako,da ne ostane na njej več en sam muslič je edini način,da se naredi red na zemlji.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • berto

   Hebali te vsi gornji!

 • BananaNjam

  “Ne spoštujejo sosedov ali meja ali suverenih pravic držav. Namesto
  tega *** plenijo naravne vire, da se obogatijo, in širijo
  pustošenje po Bližnjem vzhodu in daleč naokoli.”

  Namesto *** vpišite ZDA in boste dojeli resničen pomen citirane izjave v članku. Iran zadnjih 200 let nikogar ni napadal! V iraško-iranski vojni je bil edino napaden iz od ZDA podprtega Iraka. Toliko o lažeh na tem portalu!

 • berto

  Za mir na svetu in uničenje predstavljajo najhujšo grožnjo USA vladni zločinci in njihovi podporniki iz NATO terorisične zveze katere član je z prevaro ljudstva tudi Slovenija.
  Slovenija ven iz NATO! Proč z US in NATO okupatorji!

 • berto

  Podpiram Iran proti vladnim zločincem iz Bele hiše in Pentagona.
  ZDA in Izrael/židje s svojimi EU vazali in zalivskimi diktaturami požigajo po BV, Libiji, Yemnu, Somaliji, Sudanu, Afganistanu….. Naj se jim povrne. Dvojno.