fbpx

Biden že začel s kadrovanjem Sorosevih operativcev: Prva na seznamu zaslužna za Obamacare, Neera Tanden!

Direktorica od Georga Sorosa financiranega mislišča CAP Neera Tanden v družbi vodje deokratov v senatu Chucka Schumerja (foto: EPA)

Vsak dan prihajajo v javnost novi dokazi in pričanja o obsežnosti volilne prevare, ki so si jo na predsedniških volitvah 2020 v ZDA privoščili demokrati. Vsemu navkljub, tudi nadvse nenavadnem “zlomu noge” med igranjem s psi, pa nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden še naprej sestavlja svojo administracijo, ki bo, če Biden tudi res postane ameriški predsednik, polna jastrebov in Georgu Sorosu zvestih operativcev.

Nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden namerava, po poročanju Breitbarta, v primeru da postane ameriški predsednik, na mesto direktorice urada Bele hiše za upravljanje in proračun imenovati vodjo levičarskega mislišča Center for American Progress (CAP), Neero Tanden.

Finančni podpornik CAP-a je tudi judovski milijarder George Soros, omenjena organizacija pa je v preteklosti že priskrbela primerne kadre za administracijo predsednika Baracka Husseina Obame.

Tandenova je znana kot ena od glavnih pri oblikovanju Obamovega zakona o zapovedanem zdravstvenem zavarovanju Obamacare, ki je bilo obvezno za vse, pokrivalo skoraj nič, če pa ga nisi želel plačevati, so te doletele denarne kazni. Denarne kazni zaradi neimetja zdravstvenega zavarovanja je s pomočjo sprejete davčne reforme, ki je nižjemu in srednjemu razredu v Ameriki znižala davke, odpravil ameriški predsednik Donald Trump.

Vse poti vodijo do Sorosa
Pred Tandenovo je CAP vodil vodja predsedniške kampanje Hillary Clinton, John Podesta. Organizacija je ravno tako služila kot Sorosev podaljšek preko katerega je uspešno oblikoval institucionalno levico znotraj demokratske stranke. Skupaj s Podesto je Clintonovo podpirala tudi Tandenova. Po navedbah Wall Street Journala, je bila prav ona tista, ki se je ubadala s podporniki vermontskega senatorja Bernieja Sandersa, ki ga je Clintonova, podobno kot Biden uspela premagati zahvaljujoč ravno institucionalnemu krilu demokratske stranke.

George Soros (Foto: epa)

Tandenova je leta 2018 na televiziji celo trdila, da je senatorka Elizabeth Warren indijanka, po tem ko je Warrenova objavila rezultate DNK testov, ki si pokazali, da ima Warrenova bore malo z indijanci, nekaj manj kot 1/1024 njenega DNK zapisa je bilo indijanskega. Zaradi trditev, da je indijanskega porekla, se je Warrenova kasneje opravičila indijancem plemena Cherokee.

Ivan Šokić