fbpx

Bolno do konca: Lutke za seks v velikosti in podobi otrok

Foto: epa

Cariniki na Norveškem so zasegli 21 lutk za seks, izdelane po podobi in v velikosti otrok.

Norveška policija preiskuje najdbo tamkajšnjih carinikov, ki so odkrili 21 lutk za seks, ki so bile izdelane po podobi in v velikosti otrok. Že od jeseni 2016 je norveška carinska služba odkrila več primerov, ko so Norvežani naročali in uvažali lutke za seks, ki so kopija otrok, poroča Speisa.

Nekateri prejemniki teh lutk, večina jih je v podobi majhnih punčk, so bili v preteklosti že obsojeni zaradi kaznivega dejanja spolne zlorabe osebe, mlajše od 15 let, več od njih jih je imelo “dostop” do otrok prek družine ali dela, nekateri od naročnikov pa policiji v preteklosti še niso bili znani.

Nekatere lutke oblečene v otroška oblačila
“Ko vidim to, močno reagiram. Prvo pošiljko smo zasegli oktobra. Zelo smo zaskrbljeni in šokirani,” pravi Jørn Ferner Bergersen, namestnik direktorja norveškega obveščevalnega centra carinske uprave, ki je še razkril: “Lutke so dolge približno en meter. Nekatere so bile zavite v odeje, nekatere pa so imele na sebi otroška oblačila. Poleg tega so vsi paketi vsebovali različne pripomočke za čiščenje.” Prejemniki so bili sicer moški, stari od 18 do 60 let, iz različnih delov Norveške.

Šokirani cariniki
“Nobenega dvoma ni, da veste, kaj ste naročili, ko ste se odločili, da kupite to punčko,” pravi Jørn Ferner Bergersen in ob tem pokaže na punčko, ki so jo zasegli pred nekaj dnevi. “Slabo mi je ob tem,” še dodaja. “Menimo, da je zelo pomembna naša socialno-zaščitniška vloga, ki jo imamo na meji.” Prav tako so bili ob odkritju nadvse šokirani tudi ostali zaposleni na carini. Glavna carinska preiskovalka Birgitte Hansson je priznala: “Na to, kar smo našli, nismo bili pripravljeni. Bilo mi je slabo.”

Marjanca Scheicher