fbpx

Črna gora zaradi poslabšane epidemiološke slike vrača nazaj obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih

Foto: epa

V Črni gori bo zaradi poslabšanja epidemioloških razmer zaradi koronavirusa naslednjih 14 dni obvezno nošenje zaščitnih mask, zdravstvene oblasti pa so znova pozvale državljane, naj se cepijo proti covidu-19. Ta ukrep bo veljal naslednja dva tedna, torej od 29. julija do 12. avgusta, enako pa bo veljalo za vse zaprte prostore, v kolikor se v naslednjih štirinajstih dneh situacija ne izboljša.

Zaradi občutnega povečanja števila okuženih s koronavirusom v Črni gori je ponovno obvezno nošenje mask v vseh javnih ustanovah, lekarnah, trgovinah, bencinskih servisih, zaprtih prostorih letališča, železniških in avtobusnih postaj, je za medije sporočil direktor Inštituta za varovanje zdravja Igor Galić.

Direktor Inštituta za javno zdravje Galić je povedal, da so zaradi porasta števila okuženih in hospitaliziranih uvedli obvezno nošenje zaščitnih mask v vseh ustanovah javne uprave, živilskih trgovinah, lekarnah in bencinskih servisih.

Ponovno pozvali k cepljenju
Galić je izjavil, da obvezno nošenje zaščitnih mask v zaprtih velja tudi v prostorih letališča, železniških in avtobusnih postaj ter napovedal, da bo, v primeru, da se epidemiološka slika ne izboljša, sledila obvezna nošnja mask v vseh zaprtih prostorih. Pozval je vse tiste, ki se doslej niso cepili proti koronavirusu, in navedel, da je od skupnega števila umrlih kar 72 odstotkov necepljenih.

Tanja Brkić