Demokrati konec koncev le ne bodo glasovali o pozivu k odpoklicu z oblasti predsednika Trumpa

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi (foto: EPA)

Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi je v torek, 15. oktobra, po dvotedenskem premoru med delom v kongresu naznanila, da spodnji dom ne bo glasoval o odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi njegovega telefonskega pogovora z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Po dveh tednih premora med delom v spodnjem domu ameriškega kongresa, ki so ga demokratski kongresniki izkoristili za raziskovanje javnega mnenja, so se demokrati glede glasovanja o odpoklicu z oblasti ameriškega predsednika Donalda Trumpa odločili, da tega ne bodo storili.

Kot je sporočila predsednica spodnjega doma Nancy Pelosi, ne bo glasovanja o Trumpovem odpoklicu z oblasti zaradi telefonskega pogovora z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim, v katerem je Trump med drugim povprašal tudi o statusu preiskave Hunterja Bidna, sina trenutno vodilnega demokratskega kandidata za predsednika in nekdanjega ameriškega podpredsednika Joa Bidna.

Stvar se je grdo maščevala demokratom
Demokratom se je vsa gnojnica, ki so jo zlivali po Trumpu, grdo maščevala, saj se je izkazalo, da bolj ko so kopali in iskali, več umazanije so odkrili na Bidnu, zaradi česar je prejšnji teden vsaj začasno v agregatu predvolilnih anket Bidna prehitela samooklicana socialistična kvaziindijanska senatorka Elizabeth Warren.

Ameriški predsednik Donald Trump (Foto: EPA)

Kot je povedala Pelosijeva, ne bo glasovanja o Trumpovem odpoklicu z oblasti, a preiskava ostaja “fluidna”. Razlog proti glasovanju je tudi dejstvo, da imajo v zgornjem domu, v senatu, večino republikanci.

Ravno tako pa bi se demokratom, ki se na vse pretege želijo odkrižati Trumpa, znal odpoklic z oblasti grdo maščevati – kot se je republikancem v 90-ih letih, ko so na enak način želeli odstaviti predsednika Billa Clintona zaradi njegove afere v Beli hiši z Monico Lewinski.

 

Ivan Šokić

 • xtc

  Trump lahko udobno čaka na drugi mandat.
  Butli bodo spodkopali sami sebe,če bi imela Pelosijeva in Kuruptnež Biden kaj poštenja bi sama odstopila,ni čudno ,da jih Trump ima za kenguruje.

 • skorpijon93

  Veste da:
  ima najnižji delež revščine v Evropski uniji Češka Republika 9,6 % po zadnjih podatkih eurostata., povprečje EU27 znaša 17 %
  – po deležu kupne moči dosegajo 90 % povprečja EU, povprečje EU je 100
  – državni javni dolg znaša 32,7 % BDP po podatkih leta 2018 ( eden nižjih javnih dolgov v eu )
  – stopnja brezposelnosti znaša 2,2 % ( najnižja v EU )
  – niso sprejeli evra , raziskave kažejo , da skoraj vsi Čehi nasprotujejo uvedbi evra
  – na lestvici indeksa ekonomske svobode se uvrščajo na 23. mesto
  – ni sprejela migrantskih kvot vsiljenih s strani Nemško- bruseljske politike
  – ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma, država je zelo varna, brez terorističnih napadov,po podatkih pew research centra ocenjujejo da je muslimanov manj kot 0,2 % delež celotne prebivalstva, za primerjavo v Sloveniji je muslimanov 3,8 % prebivalstva še leta 1991 pa 1,4 %.

  • hle

   Češke in Slovenske dežele so še leta 1914 imele precej podoben status in to zgodovino moraš začeti takrat in zanimivo takrat še ni bilo komunistov na oblasti

 • Olga101

  Upam, da jih Trump nauči kozjih molitvic, pokvarjence!

 • Vince Blake

  In še enkrat so me demokrati razočarali. Pa tako sem navijal, da bodo začeli proces impeachmenta……in se dodobra osramotili. Trump bi jih požrl za malo malco.

  -Rusija
  -Ukrajina
  -Lulanje s prostitutkami po Obamovi postelji
  -Gledanje goriljih fajtov
  -Stormy Danniels
  -Bombardiranje hurikanov
  -Jarki s krokodili in kačami
  -itd
  -itd
  -itd

  Le s čim bodo prišli ven naslednjič? Po moje mu bodo naprtili Ebolo.

 • šmentanamuha

  Ko gledam, kaj počnejo ameriški demokrati, se mi še naši levičarji zdijo prave perle.

 • hle

  Za razliko od naših desničarjev vedo nekaj ne bij bitk v katerih ne moreš zmagat

  • Andrej

   Na volitve pa vseeno lahko greš. In naša desnica kaj prida drugega niti ne dela.

 • Andrej

  Vroč je bil tale kostanj, a ne, demokrati?

 • pajot

  Nancy pelosi. Je bila ta starka mogoče v Clintonovi spalnici? Deluje že tako.