Demokrati spinajo: Trump se bo avgusta vrnil v Belo hišo

Datum:

Novinarka New York Timesa in komentatorka CNN Maggie Haberman je na družbenih omrežjih dvignila veliko prahu s trditvami, da naj bi po njenih informacijah predsednik Donald Trump napovedoval svojo vrnitev na mesto vrhovnega poveljnika že avgusta 2021.

“Trump je pravil več ljudem, da je v stikih in pričakuje, da bo vrnjen na predsedniški položaj do avgusta,” je v torek, 1. junija 2021, na Twitterju objavila New York Timesova novinarka Maggie Haberman. Pri tem je dodala, da sama “zgolj deli informacije”.

Ameriški predsednik Donald Trump je bil s koncem januarja več ali manj pozabljen. Odrezan od vseh družbenih omrežij in črtan iz vseh osrednjih medijev je bil hitro potisnjen na stranski tir. Navkljub dejstvu, da so bile ameriške predsedniške volitve ukradene, pristojni organi niso reagirali. Za svoje nedelo so bili posamezniki kasneje tudi primerno nagrajeni. Tako nekdanji podpredsednik Mike Pence kot tudi najnovejša vrhovna sodnica Amy Coney Barrett, ki jo je predlagal ravno Trump, sta na primer dobila več milijonov dolarjev visoke predujme za knjige, ki jih še nista napisala.

Do danes sodni mlini še vedno preganjajo Trumpove podpornike, ob prihodu na oblast Joeja Bidna je bilo od demokratov slišati celo zahteve po proskripcijah.

Habermanova tesno povezana z demokratskim vrhom
O sami verodostojnosti Habermanove in njenih trditev o Trumpovi vrnitvi na predsedniški položaj dovolj pove dejstvo, da se njeno ime pojavlja v Wikileaksovih izcurljanih emailih Johna Podeste, vodje predsedniške kampanje Hillary Clinton. “V zadnjem letu smo imeli zelo dobre odnose s Politicovo Maggie Haberman. Za nas je pripravila zgodbe in nikoli nismo bili razočarani,” piše v enem od emailov. Omenjeni email je bil poslan 13. januarja 2015.

Da nekaj še vedno smrdi v deželi ameriški, kaže tudi nadaljevanje sodnih pregonov proti Trumpu. Za nekoga, ki naj bi izgubil volitve, v očeh demokratov Trump še vedno predstavlja resnično grožnjo. Ali se res bojijo, da bi lahko Trump do avgusta ponovno prišel na oblast, ali pa gre zgolj za maščevanje političnemu nasprotniku, bo pokazal čas.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Tihotapca migrantov med vratolomno vožnjo ustavil šele stinger – ta nato pobegnil

Policisti so v sredo pri prevozu migrantov v Drašičih...

Pozor! Več kot 100 tisoč obrtnikov v prihodnjem letu čakajo bistveno višji računi za elektriko!

Energetska zbornica trdi, da so opozorila Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije...

Kaj je policija počela na domu Aleša Hojsa?

"Saj pravim, Udba v Svobodi. Verjetno sta policista delala...

Možnost popravnega izpita koalicije; Levice “neživljenjskost” zakona ne zanima

Na današnjem dnevnem redu državnega zbora je tudi predlog...