fbpx

Dobra vila v naslednji “moderni interpretaciji” Pepelke bo črn transspolnik

Billy Porter bo v Sonyjevi "moderni reinterpretaciji" Pepelke zaigral dobro vilo

V novi Sonyjevi adaptaciji Pepelke bo dobro vilo zaigral 50-letni črn transspolnik Billy Porter. Vpleteni pravijo, da naj bi šlo za “moderno reinterpretacijo klasične pravljice”.

Po prvih ugibanjih je novico, da bo v novi filmski adaptaciji Pepelke zaigral dobro vilo, sporočil tudi 50-letni črn transspolnik Billy Porter, poroča Daily Mail.

Film na bi bil po pisanju portala The Hollywood Reporter “moderna reinterpretacija klasične pravljice”. To naj bi bila tudi utemeljitev, zakaj dobro vilo v stari ljudski pravljici iz Evrope igra črnec.

Plaz “modernih adaptacij” za nova neobstoječa občinstva
Čeprav naj bi homoseksualni igralec igral dobro vilo, “pa ni jasno, ali bo to transvestitska vloga, spolno nekonformistična ali napisana za lik, ki se identificira kot moški”, piše Advocate. To še zdaleč ni prvi tak primer, ko je ameriška filmska industrija na celi črti zanemarila sledenje originalni zgodbi v zameno za nabiranje točk pri skupnosti socialnih pravičnikov in drugih pripadnikov progresivnega lobija.

Se še spomnite male morske deklice? Ariel bo v novem Disneyevem filmu temnopolta!

Nedavno smo poročali, da bo v novi Disneyjevi filmski adaptaciji pravljice Hansa Christiana Andersena malo morsko deklico Arielo igrala črnka, novi Thor bo ženska in vsem ljubi agent 007 bo po novem črnka.

Iz Afrike z ljubeznijo: James Bond gre v pokoj, novi agent 007 bo črnka!

A to še zdaleč niso edini primeri, kjer se ustaljene bele like spreminja v drugo raso oziroma spol. Na udaru so se med drugim znašle filmske franšize, kot so Izganjalci duhov,  Oceanovih 8, Temni stolp Stephena Kinga ter Witcher Andrzeja Sapkowskega.

Ivan Šokić