Elon Musk: Soros sovraži človeštvo

George Soros je želel Elonu Musku preprečiti nakup Twitterja. (Foto: epa)

Elon Musk je zapisal, da George Soros “sovraži človeštvo” in da ga spominja na zlobneža “Magneta” iz Marvelovih stripov X-men v viralmem spopadu na Twitterju. “Želi razjedati samo tkivo civilizacije,” je o Sorosu dejal Musk.

Lastnik Twitterja Elon Musk je v ponedeljek poklical kolega milijarderja Georgea Sorosa in na spletu zanetil vihar glede vloge kontroverznega liberalnega finančnika v ameriški politiki.

Sorosa so znova kritizirali republikanci, potem ko je bilo razkrito, da je financiral številne levičarske okrožne tožilce po ZDA. Pred kratkim so Sorosa kritizirali zaradi več kot milijona dolarjev prispevka, ki ga je dal skupini, tesno povezani z okrožju Manhattan, kjer deluje Alvin Bragg, tožilec, ki je vodil obtožnico proti nekdanjemu predsedniku Donaldu Trumpu. Sorosu je leta 2000 državno odlikovanje Republike Slovenije predal prvi predsednik RS in predzadnji predsednik CK ZK Milan Kučan.

“Soros me spominja na Magneta,” je v ponedeljek zapisal Musk v tvitu, ki je hitro postal viralen na spletu in je na Twitterju zbral več kot 26,8 milijona ogledov. Magneto je zločinski nadčlovek, ki ima moč ustvarjanja in nadzora magnetnih polj.

George “Magneto” Soros in Milan Kučan 5. marca 2020, ko mu je Kučan podelil državno odlikovanje. (Foto: posnetek zaslona/POP TV)

Neodvisni novinar Brian Krassnestein je branil Sorosa in Musku povedal, da je madžarsko-ameriški milijarder tako kot Magneto preživel holokavst. “Zabavno dejstvo: Magnetove izkušnje med holokavstom kot preživelega so oblikovale njegovo perspektivo in tudi njegovo globino in empatijo. Soros, ki je prav tako preživel holokavst, je nenehno napaden zaradi njegovih dobrih namenov, za katere nekateri Američani menijo, da so slabi zgolj zato, ker se ne strinjajo s to politiko pripadnosti.”

Musk je odgovoril, da se Krassenstein moti, ko verjame, da Soros želi dobro človeštvu. “Domnevate, da so to dobri nameni. Niso. On želi razjedati samo tkivo civilizacije. Soros sovraži človeštvo.”

Milijone doniral za to, da se politika usmeri ostro v levo
Soros je prek svoje organizacije Open Society Foundations doniral milijone, da bi ameriške politike potisnil na levico glede vprašanj, kot so kriminal, nezakonito priseljevanje in podnebne spremembe. Glede na dnevnike obiskovalcev Bele hiše, ki jih je pregledal Fox News Digital, je Alex Soros od oktobra 2021 obiskal Belo hišo vsaj 14-krat in se sestal z več uradniki vključno z osebjem takratnega načelnika štaba Rona Klaina in uradniki za nacionalno varnost.

Alexander Soros (Foto: posnetek zaslona)

Soros bo še naprej podpiral skrajno levičarske tožilce
Soros je julija 2022 v komentarju Wall Street Journala izjavil, da “nima namena prenehati” podpirati radikalnih tožilcev, kot so Kimberly Gardner v St. Louisu, Larry Krasner v Philadelphii in Kim Foxx v Chicagu, ki so vsi bili obtoženi, da so omogočili razcvet kriminala v svojih mestih.

Chicago – vetrovno mesto se je v zadnjem desetletju spremenilo v Divji zahod, kjer se tolpe streljajo med sabo kar sredi ulice. (Foto: Twitter)

Foxxova je na primer opustila obtožbo proti Jussieju Smollettu, temnopoltemu, gejevskemu igralcu, ki si je izmislil prevaro o “zločinu iz sovraštva”, v kateri je trdil, da sta ga dva belca napadla na ulicah Chicaga, medtem ko sta vpila: “To je MAGA država!”

Andrej Žitnik