Facebook onemogoča pošteno tekmo pred evropskimi volitvami: številne, ki se ne strinjajo z levičarskimi idejami, uvrstil kar na seznam nezaželenih uporabnikov

Foto: družbena omrežja

Veliko Britanijo je pretresla vest, da je Facebook potrdil obstoj seznama nezaželenih uporabnikov, na katerem sta med drugim tudi desno orientirana Britanca, Anne-Marie Waters, ustanoviteljica stranke Za Britanijo, ter Carl Benjamin, kandidat stranke Ukip na bližajočih se evropskih volitvah. Pritisk na vse tiste, ki se ne strinjajo z levičarskimi idejami, se tako pred evropskimi volitvami le še stopnjuje.

Družbena omrežja še naprej omogočajo širjenje levičarskih idej, strani, ki se z njimi ne strinjajo, pa so mnogokrat izbrisane ali blokirane, ker naj bi širile sovražni govor. Omenjeno potrjuje tudi dejstvo, da je Facebook po poročanju spletnega portala Breitbart potrdil obstoj seznama nezaželenih uporabnikov, na katerem so številne osebe, ki se ne strinjajo z levičarskimi idejami. Do razkritja omenjenega seznama je prišlo potem, ko je Facebook začasno blokiral profil konservativnega britanskega komentatorja Candaceja Owensa.

Na seznamu nezaželenih uporabnikov so vse osebe, ki jim neposredno grozi, da jih bo Facebook blokiral. Profili oseb, zajetih na seznamu, so pod posebnim drobnogledom Facebookovih sodelavcev, pri čemer se ti osredotočajo predvsem na objave posameznikov v zadnjih treh letih. Veliko zagato za Marka Zuckerberga in njegove sodelavce predstavlja predvsem dejstvo, da so na seznamu v veliki večini le predstavniki desnih strank in medijev, kar kaže na subjektivnost in politično motiviranost Facebooka pri tovrstnem početju.

Mark Zuckerberg (Foto: epa)

Na omenjenem seznamu je tudi več britanskih kandidatov na bližajočih se evropskih volitvah, kar jasno kaže na to, da želi Facebook s svojim početjem onemogočiti pošteno volilno tekmo. Med najbolj zvenečimi imeni na seznamu sta zagotovo desno orientirana Britanca, Anne-Marie Waters, sicer ustanoviteljica stranke Za Britanijo, ter Carl Benjamin, zvezda YouTuba in kandidat stranke Ukip na evropskih volitvah.

M. D.

 • xtc

  Sleje kot preje bo moral Trump udariti po izkrivljevalcih javnega mnenja kot je že napovedal,če ne bo konca cenzuriranja zadev-

 • Caesar

  Namesto Facebooka uporabljajte Vkontakte.

 • Nata

  Tudi pri nas ga že nekaj časa lomijo. Brišejo komentarje, ali pa te opozorijo, da tvoj komentar ni družbeno sprejemljiv !! Jaz sem se izpisala.

  Zanimivo !! Zopet bodo samo eni imeli prav !

  • McBobo

   Kaj je to fejsbuk?

   • Nata

    Dobro vprašanje !! Ljudje so dolgo časa mislili, da je to portal za zabavo in prijateljstva.
    Za preproste novičke, fotografije, dogodke, ki nas zanimajo.
    Pa se je v zadnjih letih močno spremenil.
    Tako, kot prav vse , kar se tiče medijev.
    https://sl.wikipedia.org/wiki/Facebook

  • Igor Kavalar

   Pravilno!

   Sam sem zaprl in zbrisal fejsbook račun, takoj ko mi je en puhoglavi plačanec globalistične elite kršil svobodo govora, ker sem zagovarjal v komentarju rušenje centrov za ilegalce (ker gre za ilegalce pač ne potrebujemo kapacitet, ker ilegalcev nebi smelo biti v državi) oziroma da se kapacitete namenijo za brezdomce ali družine brez strehe nad glavo.

   Nikoli ne bom suženj elite, se ne prodam za noben denar, zato bom širili svobodo misli na alternativnih platformah!

   • Nata

    Bravo !! Prav imaš.

    Seveda bo Zuckerberg vedno bolj hlapčevski tistim, ki ga sedaj komandirajo, saj ga je že nekajkrat polomil. Poleg tega so sedaj zraven še naši FDV-jevci, ki se gredo politične igrice. Hvala za tak portal. . . . . .
    Saj je še nekaj portalov, kjer se da pisati.
    Nekdo je danes omenil https://vk.com/club200, pa še nisem pogledala.
    Kaj poznaš, kaj je to ??

    • Igor Kavalar

     Nisem še slišal za Vkontakt, treba ga je pa testirat.

     • Nata

      Ja, si malo ogledamo in si napišemo. . . . . upam, da bo še kdo kaj napisal.

 • Stric iz ozadja

  “Med najbolj zvenečimi imeni na seznamu sta zagotovo desno orientirana Britanca, Anne-Marie Waters, sicer ustanoviteljica stranke Za Britanijo, ter Carl Benjamin, zvezda YouTuba in kandidat stranke Ukip na evropskih volitvah”

  Ki ju se Farage ne mara vec.

 • Skrajno Desni

  Poščijem se na ta Facebook in na Zuckerberga.

  • RATATA

   ….in vsakemu lewuharju, musliću, elgebitovcu…. uusta in na glavo… približno, kot pravi naš spoštovani komentator dr. Cosmojasnovidec!

 • RATATA

  Mediji v osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji tudi onemogočajo pošteno tekmo! Enako bi bilo verjetno tudi v primeru, če se starina kosem nebi zgodila.

 • Butalecslovenski-Hun

  Politika in poštena tekma. Še en vic, ki ne vsebuje kančka resnice, bi rad prebral.

 • KALAMAR

  Sem zbrisal profil na FB, ker so me stalno blokirali levi FDV spranci! Upam, da tukaj lahko svobodno izražam svoje misli? Lp!

  • Nata

   No, bravo ! Izgleda, da nas je kar nekaj s podobnimi izkušnjami.

   Dobrodošel.

 • Van Der Waals

  KJE JE ZDEJ FDV IN MIROVNI INŠTITUT… RDEČA CENZURA!!!

 • Olga101

  Tovariša Zuckerberga vreči v morje (po Mesečevo in Violetino), premoženje pa nacionalizirati, saj očitno podpira levičarske ideje!
  Tudi premoženje tovarišice Mlinarjeve, ki kandidira na listi mojškre, živi in služi pa v Avstriji, nacionalizirati in jo oskubiti po levičarsko, da bo razumela, da dela Slovencem in Sloveniji škodo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!