Francosko notranje ministrstvo napovedalo skorajšnjo evakuacijo migrantskih taborov po Parizu

Foto: epa

Francoski minister za notranje zadeve Gerard Collomb je napovedal, da bodo v bližnji prihodnosti “očiščeni” vsi veliki migrantski tabori po Parizu in njegovi okolici, ob tem pa je pozval tudi Anne Hidalgo, županjo Pariza, naj ukrepa.

Francoski minister za notranje zadeve je pred nekaj dnevi povedal, da se namerava spopasti z naraščajočim številom migrantov, ki spijo v šotorskih taboriščih po mestu. Collomb in njegovo ministrstvo za notranje zadeve sta nato delila izjavo, ki navaja, da bodo migrantski tabori kmalu odstranjeni, in pozvala levičarsko županjo Pariza Anne Hidalgo, naj naredi več za preprečitev nastajanja taborišč, da odstranitve le-teh ne bodo postale cikličen proces. “Če lokalni organi ne bodo ukrepali, se bo ta situacija s šotorskimi migrantskimi tabori ponavljala nedoločen čas,” je izpostavil Collomb ter dodal, da je v Parizu vloženih okrog 40 odstotkov vseh prošenj za azil v Franciji, Pariz pa ima prostora le za okrog 2 odstotka vseh migrantov z odobrenim azilom.

Anne Hidalgo je pred kratkim podprla načrt članov Komunistične partije Francije, da se območje pariškega javnega parka Bois de Boulogne uporabi za namestitev dela od približno 2.500 migrantov, ki trenutno živijo na ulicah francoske prestolnice. Poznavalci migrantske krize so sicer prepričani, da v Pariz vsak teden prispe več kot 500 migrantov, vključno z domnevno mladoletnimi migranti, za katere pravijo, da terorizirajo prebivalce v soseščini na severu Pariza.

Največji migrantski kamp se nahaja vzdolž kanala Saint-Denis, organizatorja znamenitega 10-kilometrskega teka Grand Paris pa je celo prisilil, da je tega lani odpovedal, čeprav je bilo  prijavljenih kar 6.500 tekačev. Vendar, ker so se migranti naselili po poti te prireditve, je organizator moral odpovedati prireditev.

M. S.

 • Franc Šink

  Le kaj so naredili iz šarma ki ga je imel Pariz..

  • RATATA

   El Šarm

 • RATATA

  https://www.youtube.com/watch?v=ycZwqnT9hq8
  6 x že nisem šel v Pariz zarad migrantov.

 • Olga2345

  Obmocje parka, za naselitev divjakov?!!! Da bodo lahko posiljevali mimoidoce?! To se lahko spomni samo svojat (po Trčku) od komunistične partije!
  Kmalu ne bo v Pariz nobenega turista več!

 • stajerc5

  Mater so hitri z ukrepi, ejejej! Ampak, hitrejsi so pa kot pri nas… Kaj je Rogovci, se vam kaj plenice tresejo!?

 • David Hitler

  Lepo bo treba sabo pipec nost in k bo zasrbel vrat prerezat al pa skalperat zamorca

 • šmentanamuha

  V Dresdenu potekajo velike demonstracije proti migrantom. Pri nas nobenih vesti o tem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!