Grčija zaradi drastičnega povečanja števila migrantov na robu zloma, v avgustu jih je prispelo največ po letu 2016!

Migranti v Morii, Grčija(vir: twitter)

Grčija se sooča z vse večjim številom migrantov, avgusta jih je v enem mesecu prišlo največ po letu 2016. Razmere so posebej kaotične v kampu Moria na Lezbosu, ki ima zmogljivosti za 3 tisoč ljudi, v njem pa se trenutno nahaja kar 11 tisoč migrantov, od tam pa jih premeščajo v notranjost države. Dogajanje sledi grozečim besedam turškega notranjega ministra.

Zaradi drastičnega povečanja števila nelegalnih migrantov je Grčija na robu zloma, iz prenatrpanega migrantskega kampa na otoku Lezbos so tako oblasti pričele premeščati migrante v notranjost države. Ni treba poudarjati, da bodo tako še lažje nadaljevali svojo pot proti Zahodni Evropi. Iz kampa Moria je bilo tako po poročanju Voice of Europe samo v ponedeljek umaknjenih približno 1.500 migrantov na druge lokacije, ki se nahajajo v Atenah in v Solunu. Moria je sicer največji evropski migrantski kamp, ki ima zmogljivosti za 3 tisoč oseb, trenutno pa naj bi se v njem nahajalo kar 11 tisoč migrantov, ki večinoma prihajajo iz Afrike in z Bližnjega Vzhoda.

Avgusta Grčija zabeležila največ prihodov migrantov po letu 2016
Število izkrcanj v Grčiji se povišuje iz tedna v teden, avgusta so namreč zabeležili kar 7 tisoč prihodov – kar je največ po letu 2016 -, od tega se je samo prejšnji teden na Lezbosu s 13 čolnov izkrcalo kar 540 novih migrantov. Po drugi strani to predstavlja tudi največje število migrantov od podpisa sporazuma med Evropsko unijo in Turčijo in le vprašanje je, ali slednja sploh še spoštuje sporazum. Grški zunanji minister Nikos Dendias je pri turškem veleposlaniku v Grčiji prejšnji teden v zvezi s tem že izrazil izredno nezadovoljstvo.

Migranti v migrantskem taborišču Moria na otoku Lezbos v Grčiji (Vir: Twitter)

Povečano število migrantov sledi grozečim besedam turškega notranjega ministra
Vse to je sledilo grožnji turškega notranjega ministra Süleymana Soyluja, ki je Evropo posvaril: “Soočamo se z največjim valom migracij v zgodovini. Če odpremo zapornice, nobena evropska vlada ne bo mogla preživeti več kot šest mesecev. Svetujemo jim, naj ne preizkušajo našega potrpljenja.” Grčija je sicer najprometnejša vstopna točka migrantov iz Afganistana, Iraka in Sirije v Evropo.

Rok Krajnc

 • Franc Šink

  To je cena poniževanja EU.

 • Branislav Valter

  Domoljubi naj naredijo aplikacijo za pametni telefon ki bo ilegalne muslije napotila na dom najblizjega levicarja.
  Dajmo Kordizu, Fajonki, Mesecu, Salamunovi, Kos Mikuzevi, Videmsku, N’toko ju in vsem drugim levakom sanso. Zacnimo jim dostavljati muslije na dom. S POMOCJO APLIKACIJE V ARABSKEM JEZIKU

  • Janez Korenjak

   Financiral boš pa ti iz socialne podpore… e, ne, ne boš: rabiš za pelinkovec.

   • Branislav Valter

    Mam raje Viljamovko, pa ti?

 • xtc

  Kot sem dejal vojna se bliža,ko bo zaružilo levičarjem in anarholiberalom tud bog,ki ga bodo klicali na pomoč takrat ne pomaga več

 • Dragan Krstič

  Tistih 1500 ki so jih grške oblasti deportirale iz Lesbosa v Solun bodo v roku 30 dni na hrvaško-slovenski meji, seveda z ostalimi iz Kladuše in Bihača. Da se prebijejo čez Kolpo imajo pred novemberskim deževjem.

 • ZatonMesecnikov

  Bo Mutti odprla europski tošelj za Turka? Ali bo postavila Maschinengewehr na mejo? .

 • Olga101

  Če hoče Evropa preživeti, mora nagnati levičarske plačance in zaščititi meje!

  • xtc

   Mislim ,da je za zadnji del malce prepozno sedaj pride na vrsto očitnovarianta B,ki je sicer že malce pozabljena ampak vse bolj edina opcija.

 • Branislav Valter

  .Domoljubi naj naredijo aplikacijo za pametni telefon ki bo ilegalne muslije napotila na dom najblizjega levicarja.
  Dajmo Kordizu, Fajonki, Mesecu, Salamunovi, Kos Mikuzevi, Videmsku, N’toko ju in vsem drugim levakom sanso. Zacnimo jim dostavljati muslije na dom. S POMOCJO APLIKACIJE V ARABSKEM JEZIKU

 • Unikatna

  Denar je Turek dobil, sedaj jih počasi spušča v Grčijo…Grčija je že bila brez teh na robu zloma….Od kje bodo sedaj dobili denar? Spet od evropskih držav…

  • xtc

   Turčija gospodaarsko stagnira ,Ferdo rabi denar za podkupovanje volilcev,ki pa se mu tudi že odmikajo,zato je začel izsiljevati e bolj tumpaste Brusljekrate in EU idiote tipa Merckel ,Macron&Co.
   Kaj počne Ferdo?Zvito stiska RU butle še k večjem tisku eura,ki dejansko drvi v hiperinflacijo z njo pa prihaja vojna.
   Dejstvo je ,da EU Grčije ne more rešiti saj kriza ,ki prihaj utegne dotolči tako Nemčijo kot francijo in zmanjkati denarja za domače,temu pa sledi vojna,gospodarski zlom Grčije je neizogiben,možno ga je sicer reševati z tiskom eura a to pomenizlom EU.
   Kaj torej sledi?
   Sledi logično zgodovinsko videno Ferdo bo odprl meje EU države pa prisiljene,k odstranitvi tistega,kar je za njihove narode nekompatibilno in finančno nevzdržno.
   Ali po domače obet se razcvet Adi industrije-socialisti in anarhisti so zaj*** stvar v spregi z multkultarji zdaj pridejo računi,kot vedno v zgodovini.

 • samotoje

  Spopad civilizacij postaja realnost. Z vsakim muslimanom, ki mu uspe vdreti v Evropo, je bliže. Ko sem prvič bral Huntingtona, se mi je zdelo njegovo pisanje skorajda fikcija. Nič več.

 • mona lisa

  Druga več ne pomaga kot orožje in se branit pred osvajalci Evrope.

 • Andre Frass

  In potem Ursola izjavi,da ne razume zakaj smo tako negativno nastrojeni proti migrantom.

 • Andrej

  Turki nas držijo v šahu.

 • GverilaStyle

  tazadnja slika je kako bi moralo biti!!! V kletkah!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!