fbpx

Hči Hillary Clinton je svojo poroko financirala kar iz dobrodelne organizacije

Foto: epa, printscreen

Nov sveženj elektronske pošte WikiLeaksa je razkril, da je Chelsea Clinton, hčerka Hillary Clinton, uporabila sredstva iz dobrodelne Clintonove fundacije za plačilo svoje poroke z Marcom Mezvinskyjem.

V številnih elektronskih sporočilih se je Doug Band, nekdanja desna roka predsednika Billa Clintona in nekdanji član upravnega odbora Clintonove globalne iniciative, pritoževal nad Chelsea Clinton.

Chelsea Clinton usmerjala notranjo preiskavo in poslovanje z denarjem
V enem izmed sporočil z dne 1. januarja 2012 je Band pisal Johnu Podesti, vodji predsedniške kampanje Hillary Clinton, in mu sporočil, da Chelsea Clinton usmerja notranjo preiskavo v Clintonovi globalni iniciativi in Clintonovi fundaciji, kar po njegovo predstavlja nasprotje interesov.

Ni jasno, zakaj je Chelsea Clinton preiskovala svojo družinsko fundacijo in poslovanje z denarjem.

Foto: epa

Foto: EPA

Elektronska sporočila so razkrila, da je Chelsea eno izmed hčerk nekdanjega ameriškega predsednika Georgea Busha obvestila o preiskavi, kar je informacije potisnilo v roke republikanskega tabora – kar za Banda predstavlja konflikt interesov.

Ni čisto jasno, kateri izmed hčerk je Chelsea razkrila informacije in zakaj je sploh povedala, da vodi notranjo preiskavo. Takšno potezo hčerke Hillary Clinton je Bari Lurie, šefinja osebja Chelsea Clinton v Clintonovi fundaciji, označila kot zelo nespametno.

Foto: Printscreen

Foto: Print Screen

Hči Hillary Clinton označili kot razvajenega otročaja brez fokusa v življenju
Doug Band je Chelsea Clinton označil kot razvajenega otročaja, ki nima v življenju drugega dela kot to, da se opravičuje, zakaj kaj naredi, prav tako je dodal, da Chelsea še ni našla svoje poti in da jo pesti pomanjkanje fokusa v življenju.

Foto: epa

Foto: EPA

Chelsea eno izmed uslužbenk skoraj pripeljala do samomora
V enem izmed sporočil je Band razkril, da je nad eno izmed uslužbenk stresala toliko stresa, da se je zaradi tega skoraj ubila. Lauro Graham je Band na podlagi dolgotrajnega pregovarjanja odvrnil od samomora, kajti bila je tik pred tem, da z avtom zapelje v reko.

Leta 2015 je Band s Clintonovo pretrgal prav vse stike.

Podesta se je na razkrite komentarje odzval tako, da jih je označil kot podcenjevanje. Na kar pa je Band odgovoril z naslednjimi besedami: “Učil sem se od najboljših. Potrebna bi bila preiskava proti njej zaradi tega, ker je bila financirana iz denarja, namenjenega za kampanjo, zaradi financiranja svoje poroke iz denarja fundacije.”

Poroka stala približno 3 milijone ameriških dolarjev
Ocenjeno je, da naj bi poroka Chelsea Clinton stala okrog 3 milijone ameriških dolarjev, ni pa natančno jasno, koliko denarja naj bi bilo za financiranje le-te porabljenega iz denarja fundacije, ki je milijone pridobila iz držav, ki podpirajo Islamsko državo.

Foto: Printscreen

Foto: Print Screen

FBI naj bi bdel nad poslovanjem Clintonove fundacije, vendar ni jasno, kaj in če se sploh kaj preiskuje, poroča Daily Mail.

Fox News poroča, da naj bi Hillary Clinton že v preteklosti dejala, da naj bi bila elektronska sporočila, ki jih je zbrisala s svojega zasebnega strežnika, povezana s poroko njene hčerke.

Fundacija Clintonovih povezana s podjetjem Teneo za bogatenje sredstev
Clintonova fundacija gre tudi skozi postopek notranje revizije in se poskuša distancirati od Tenea, svetovalnega podjetja za investicijsko bančništvo, ki je bilo delno lansirano s strani Banda poleti 2011.

V 11 strani dolgem elektronskem sporočilu, ki ga je razkril  WikiLeaks, naj bi Band razkril, da naj bi bil namen podjetja Teneo, da finančno obogati Clintonovo fundacijo.

Tesno povezani tudi z milijarderjem maroškega rodu
Fox News poroča, da naj bi bila Clintonova fundacija povezana z milijarderjem maroškega rodu Marcom Lasryjem, ki je velikokrat priskočil na pomoč. Tudi takrat, ko so potrebovali za prevoz letalo tako za namene fundacije kot tudi za osebne namene.

Prav tako pa je pripomogel pri cenzuri zgodb v Enquirerju, mediju, v katerem ima svoj lastniški delež, ki bi lahko škodile Clintonovim.

Donatorji fundacije v zameno za denar pričakovali koristi
Na podlagi odkritij so ugotovili, da naj bi nekateri donatorji fundacije v zameno za denar pričakovali koristi. WikiLeaks razkriva, da naj ne bi bilo prav nobene transparentnosti pri izbiri članov Clintonove globalne iniciative, ki so za svoje članstvo morali prispevati 20.000 ameriških dolarjev.

WikiLeaks razkriva, da naj bi mož Chelsea Clinton, Marc Mezvinsky, ki ima judovsko poreklo, organiziral večer pokra, z namenom, da bo za fundacijo zbiral denar, kar pa ni bil njegov edini namen. Povabil je vrsto potencialnih investitorjev in nekatere podjetnike, ki bi prav tako investirali  v njegovo fundacijo, pri upravljanju katere sam ni pretirano uspešen.

Foto: epa

Foto: EPA

Clintonova fundacija ima 242.000.000 ameriških dolarjev stroškov
Clintonova fundacija, uradno imenovana Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation, je neprofitna dobrodelna organizacija pod vodstvom družine Clinton. Cilj fundacije naj bi bil izboljšanje globalnega zdravja, povečanje možnosti za ženske in deklice, zmanjšanje debelosti med otroki, obveščanje o posledicah globalnega segrevanja in številni drugi.

Ocenjeno je, da naj bi celotni stroški dobrodelne organizacije znašali 242.000.000 ameriških dolarjev.

N. Ž.