Hude obtožbe: Za smrt Johna F. Kennedyja mlajšega sta odgovorna zakonca Clinton

Bill in Hillary Clinton (foto: epa).

Teoretik zarote Roger Stone v svoji novi knjigi trdi, da lahko dokaže, da sta za smrt je Johna F. Kennedyja mlajšega odgovorna zakonca Clinton. John F. Kennedy ml. se je namreč potegoval za enak položaj v senatu kot Hillary Clinton. Nekdanja prva dama ZDA se na obtožbe še ni odzvala.

Roger Stone, sicer velik podpornik republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, trdi, da ima dokaze, da sta Bill in Hillary Clinton umorila Kennedyja mlajšega, ker je ta načrtoval kandidaturo za senatorski položaj v New Yorku tako kot Clintonova. Avtor v knjigi zakoncema Clinton očita številne grehe iz preteklosti, za prihodnje delo pa napoveduje razkritje dokazov o Kennedyjevem umoru.

Kennedy mlajši je julija 1999 s svojo ženo Carolyn Bessette Kennedy in njeno sestro Lauren Bessette pilotiral letalo, ki je v bližini Massachusettsa tragično strmoglavilo v ocean. Uradna pojasnila glede tragedije so sicer povsem drugačna od Stoneovih.

 

“Izšla bo nova knjiga, kjer bom pojasnil umor Johna F. Kennedyja. Ubila sta ga Clintonova, ker jima je stal na poti. Zdaj imam dokaze, ki jih še nihče ni videl,” je zapisal Stone.

Kennedy je izgubil nadzor nad letalom
Ameriške oblasti so takrat pojasnile, da je Kennedy zaradi slabih vremenskih pogojev izgubil nadzor nad letalom. “Pilot zaradi prostorske dezorientacije ni uspel ohraniti nadzora nad letalom. Let je spremljala gosta megla, kar pa je povzročilo slabo vidljivost,” so zapisali v uradnem poročilu.

Kennedy je bil sicer precej neizkušen pilot. Preiskovalci niso našli na letalu nobenih okvar, ki bi lahko pojasnile katastrofo, poroča Daily Mail.

N. K.