fbpx

IS z grožnjo nad Nemčijo: “Kar se je zgodilo v Bruslju, se bo tudi v Kölnu”

Foto: Twitter

”Kar so storili vaši bratje v Bruslju, lahko storite tudi vi,” se glasi poziv samooklicane Islamske države vsem islamističnim skrajnežem v Nemčiji – naj tudi oni napadejo. Na internetu se pojavljajo slike več različnih krajev v Nemčiji, nad njimi pa je napisano: ”Nemčija je bojno polje,” ter ”Nemci so sovražniki Alaha.”

Grožnje so zaskrbljujoče predvsem zaradi nedavne ugotovitve vodje nemške obveščevalne agencije BfV, Hansa Georga Maasena, ki je dejal, da se je v Nemčijo z migrantskim tokom pretihotapilo veliko število borcev Islamske države.

Islamska država je na internetu objavila grozljive fotografije nemških mest, med drugim tudi letališča Köln-Bonn, pred katerim stoji borec, v okolici pa je veliko dima. Na slikah so mesta v dimu in ognju, zraven njih pa zamaskirani islamistični borci.

”Nemci so sovražniki Alaha”
Na eni od slik se pojavi nemško vojaško letalo nad sliko poškodovanih in trpečih otrok. Poznavalci zato sklepajo, da islamska država poziva k napadu na Nemčijo, ker jih krivijo za letalska posredovanja v Siriji. Seveda pa glavni povod skrajnežev še vedno ostaja boj proti ‘nevernikom’. Nemce označujejo kot sovražnike Alaha na sliki dveh borcev ob sončnem zahodu, ki sta z zastavo označila svoj teritorij.

Gre za prvi odziv nemško govorečih islamistov po napadih na Bruselj, še dodaja nemški časnik Bild.

M. G.