Islam ne želi ljubezni niti med svojimi: Miss Iraka in miss Izraela skupaj zaželeli mir, država je zato zagrozila s smrtjo

Miss Iraka in miss Izraela (Foto: Printscreen)

Miss Iraka Sarah Idan je s svojo družino pobegnila iz države, saj je prejela več smrtnih groženj. Ni ji preostalo drugega, kot da zapusti Irak in se skrije. In zakaj so ji zagrozili s smrtjo? Zaradi slike z miss Izraela, ki jo je objavila na Instagramu. Toliko o islamski strpnosti.

Idanova se je kot miss Irana udeležila tekmovanja Miss Universe, poroča Times of Israel, tam pa je pozirala z miss Izraela Adar Gandelsman. Na fotografiji sta obe oblečeni v bikini, Idanovo pa so njeni sodržavljani povsem “raztrgali”, ko so prebrali, kaj je zapisala pod sliko: “Mir in ljubezen vam želita miss Iraka in miss Izraela.

Pozneje se je za fotografijo celo opravičila in pojasnila, da to ne pomeni, da podpira izraelsko vlado
Sarah je pozneje na Instagramu objavila še eno fotografijo, z objavo katere se je opravičila za svoje dejanje. Pod fotografijo je zapisala, da se opravičuje vsem, ki jih je fotografija zaradi primera Palestine prizadela, in pojasnila, da njena objava nikakor ni bila politične narave. Želela je samo “izraziti upanje in željo po miru med dvema državama“, piše Jihad Watch. Dodala je še, da “ne podpira izraelske vlade in se ne strinja ter ne sprejema njenega delovanja v arabskem svetu“.
A. L.