fbpx

“Islamsko državo sta ustvarila Clintonova in Obama”

Vse več ameriških volivcev se strinja s prepovedjo vstopa muslimanov v ZDA. ki jo zagovarja Donald Trump (foto: epa).

“Politika Clintonove in Obame je kriva za nastanek Islamske države,” trdi potencialni republikanski kandidat za ameriškega predsednika Donald Trump. Te obtožbe je izrekel v svojem govoru na zboru tekom kampanje v mestu Biloxi v zvezni državi Mississippi.

Donald Trump je obtožil Hillary Clinton in Baracka Obamo, da sta kriva za nastanek Islamske države (IS), poroča britanski Telegraph.

“Imajo celo kopico nepoštenih ljudi. Oni so ustvarili IS … Hillary Clinton in Barack Obama sta jo ustvarila,” so bile Trumpove besede.

Potencialni republikanski kandidat za predsednika ZDA je v svojem govoru omenil še obglavljenje 47 savdskih teroristov in požig veleposlaništva Savdske Arabije.

“V Teheranu požigajo savdsko veleposlaništvo. Ste videli to? Iran hoče prevzeti Savdsko Arabijo že od nekdaj. Hočejo nafto, vedno so jo hoteli,” je dogajanje v Teheranu pojasnil Trump.

Trump je v predhodnih govoril že okrcal Clintonovo, saj po njegovem “nenehno igra na karto, da je ženska”, ter dodal, da je to tudi edini način, da bi lahko bila izvoljena.

A. D.