fbpx

Italijanski notranji minister najavil deportacijo treh islamističnih ekstremistov, ki so hoteli moriti bele turiste in kristjane

Italijanski notranji minister Matteo Salvini (vir: twitter)

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je v petek sporočil, da namerava deportirati tri afriške migrante, ki so bili povezani z islamskim ekstremizmom.

Italijanska vlada je najavila deportacijo treh afriških migrantov, ki jih sumijo povezovanja v islamistično teroristično skupino, eden od njih je po poročanju Voice of Europe celo povedal, da želi pobiti “bele turiste” in “kristjane”.

Izjava sledi najavi prejšnjega tedna o deportaciji 26-letnega imama Ahmeda Elbadryja Rlbasiounyja Aboualyja, ki je bil obtožen podpihovanja islamističnega terorizma. Omenjeni je prišel v Italijo leta 2005 z delovno vizo. Med tremi deportiranimi je 22-letni Maročan, ki je bil že prej znan policiji zaradi prekomerne pijanosti in motenja javnega reda in miru. Ravno tako je oborožen z nožem pred sinagogo v Firencah vpil “Allah Akbar”.

Načrtovali teroristične napade
Drugi je 24-letni Gambijec, ki je poleg običajnih zločinov obtožen sodelovanja v mednarodnih terorističnih organizacijah. V svojih zapiskih je imel diagrame eksplozivnih naprav, navodila o sestavljanju in rabi, kot tudi zapiske, v katerih je izražal naklonjenost do paravojaških skupin, ki so aktivne v centralno-zahodni Afriki. Ravno tako je hotel “pobiti bele turiste” in “kristjane” v Gambiji z napadi na hotele in cerkve. Svoje prihodnje uspehe s terorističnimi pohodi je posvetil Alahu.

Zadnji od treh deportiranih je 28-letni Tunizijec, ki so ga aretirali v Modeni zaradi vandalizma in preprodaje drog. Na sojenju je večkrat hvalil Islamsko državo in napadel zaporniške policiste. To bo že 102. deportacija v letu 2018. Od leta 2015 je Italija deportirala 339 migrantov. Popularnost voditelja Lige med Italijani še naprej raste.

Ivan Šokić