fbpx

Iz pogorele londonske stolpnice odstranili zadnje človeške ostanke

(Foto: STA)

Britanska policija je sporočila, da so iz pogorele stolpnice Grenfell v londonski četrti Kensington odstranili zadnje vidne človeške ostanke. Požar v 24-nadstropni stolpnici, 14. junija, je zahteval najmanj 80 življenj.

Poveljnik metropolitanske policije Stuart Cundy je povedal, da so policisti natančno pregledali 17 ton odpadkov s pogorišča, v katerih so iskali človeške ostanke. Policija je ob tem opozorila, da so nekatere žrtve v tragediji morda tako zoglenele, da njihovih ostankov ne bo mogoče nikoli identificirati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Stanovanjski minister Alok Sharma je sporočil, da so 139 družinam, od 158, ki so v požaru ostale brez strehe nad glavo, ponudili brezplačno začasno namestitev, vendar je ponudbo do zdaj sprejelo le 14 družin, samo tri pa so se že vselile. Vse preostale družine so še vedno nameščene v zasilnih bivališčih, med drugim v hotelih.

Sharma je še dejal, da je na voljo več kot 200 stanovanj dobre kakovosti v Kensingtonu, četrti Chelsea in drugih sosednjih četrtih. Vendar po njegovih besedah med prizadetimi prebivalci primanjkuje zaupanja, nekateri se namreč bojijo, da bodo za stalno ostali v zasilnih bivališčih. Danes se je iztekel rok, ki ga je določila premierka Theresa May, do katerega so morali tistim, ki so v požaru ostali brez strehe nad glavo, ponuditi novo stanovanje.

J. F., STA