Je v bližini Bahmuta morda ubit ukrajinski vojak slovenskih korenin?

Foto: Twitter Militarylandnet

MilitaryLand.net je na Twitterju objavil naslednji zapis: “Pet vojakov bataljona DaVinci Wolves ukrajinske 67. mehanizirane brigade je bilo ubitih med bojnimi misijami v bližini #Bakhmut, pravi tiskovni predstavnik enote. Daniil Kondel, Nazarii Hryban, Oleksandr Oboronov, Valery Senko in Ivan Rotar.”

Ker se ob tem pojavljajo vprašanja, ali je Ivan Rotar slovenski državljan, smo vprašanje poslali na pristojna ministrstva. Zanimalo nas je, koliko slovenskih vojakov se bori v vojni v Ukrajini. Odgovore še čakamo.

Ukrajinsko mesto Bahmut skušajo ruski agresorski vojaki na vsak način zavzeti. Kot trenutno kaže, je ruskim plačancem iz vrst PMC Wagner uspelo prodreti v samo središče mesta. Zemljevid: https://militaryland.net.

Za ukrajinsko mesto Bahmut (po angleško Bakhmut, Rusi mestu pravijo Artemovsk) sicer že mesece potekajo siloviti boji, zaradi česar se je za to območje uveljavilo ime “bahmutska mesoreznica”. Tako na agresorski ruski kot ukrajinski strani je namreč v spopadih za to mesto padlo že več deset tisoč vojakov. Kot kaže zadnje dogajanje, pa je ruskim plačancem iz skupine PMC Wagner Group po hudih bojih in velikih izgubah vendarle uspelo prodreti v samo središče tega mesta. Ukrajinski vojaki so se zato taktično za malenkost umaknili proti zahodu in še vedno obvladujejo zahodni del mesta.

Kako bo to vplivalo na nadaljnji potek spopadov, pa bomo še videli, saj Ukrajinci napovedujejo protiofenzivo.

Demokracija