fbpx

Kalifornijska grozljivka zahtevala 13 življenj

Fotografija je simbolična, Foto: STA

V nesreči avtobusa in tovornjaka na jugu Kalifornije je v nedeljo umrlo 13 ljudi, 30 pa je bilo ranjenih. Potniki so bili iz Latinske Amerike. Podobna nesreča z udeležbo avtobusa in tovornjaka se je nedavno zgodila v bližini Dunaja.  

V nesreči, v kateri sta bila udeležena avtobus in tovornjak, in sicer na jugu Kalifornije, je včeraj življenje izgubilo 13 oseb, preko 30 pa je bilo ranjenih. Večina potnikov je bila latinoameriškega rodu. Navaja STA. Izpred nekaj mesecev je znana podobna nesreča slovenskega avtobusa, in sicer v bližini Dunaja.

Prometna nesreča se je pripetila v bližini mesta Palm Springs. Znano je, da je bilo na kraju nesreče vse polno krvi. Mnogi izmed udeležencev nesreče so bili poprej v lokalnem Casino-ju, zato so spali, ko se je tragedija pripetila med njihovo potjo nazaj v Los Angeles, prebudili pa so jih šele kriki. Gre za eno najbolj tragičnih kalifornijskih prometnih nesreč zadnjih desetletij. Življenje so izgubili predvsem tisti, ki so sedeli v sprednjem delu vozila, še navaja latimes.

Nedavno huda nesreča slovenskega avtobusa v bližini Dunaja
Šlo je prav tako za nesrečo z udeležbo avtobusa in tovornjaka, in sicer 70 km južno od avstrijskega glavnega mesta. V njej je bilo poškodovanih 40 ljudi, štiri osebe huje. Potniki so bili italijanskega rodu. Avtocesta je bila zaradi tragičnega dogodka določen čas zaprta.

Domen Mezeg