fbpx

Lažne novice: Muslimani zaradi Johnsona zapuščajo Združeno kraljestvo!

Britanski premier Boris Johnson (foto: EPA)

Po prepričljivi zmagi britanskih Konservativcev na predčasnih parlamentarnih volitvah, kjer so s premierom Borisom Johnsonom osvojili absolutno večino, so se začele pojavljati naslovnice, da britanski muslimani zapuščajo Združeno kraljestvo.

Vkolikor bi take trditve držale, bi to tudi v resnici bil razlog za slavje. Na žalost gre zgolj za še en posreden napad medijev na britanskega premierja Borisa Johnsona.

Članek v Metro, ki napoveduje ta masovni eksodus, se zanaša na trditve dveh muslimanov, ki sta Johnsona označila za islamofoba zaradi njegovih izjav, v katerih je muslimanke v nikabih primerjal s poštnimi nabiralniki.

https://twitter.com/SSN_pr/status/1207219667858792450

Zdaj naj bi se ta dva muslimana čutila tako ogrožena, da po pisanju Breitbarta skupaj z družinami razmišljata, da bi zapustila Združeno kraljestvo.

Največji dokaz o fantomskem eksodusu iz Velike Britanije naj bi bili tviti, v katerih so posamezniki napovedali, da bodo zapustili državo zaradi izvolitve Johnsona. Podobno stvar smo lahko videli že leta 2016, ko je predsednik ZDA postal Donald Trump.

Navkljub prejšnjemu zatrjevanju pa se številni zvezdniki, ki so napovedovali selitev v Kanado, na koncu le niso preselili.

Po drugi strani pa bi lahko zaradi podpore vodje Laburistov Jeremyja Corbyna terorističnim organizacijam, kakršni sta Hamas in Hezbollah, pričakovali odhod Judov iz države. Domnevati je, da so se bili pripravljeni odzvati stalnemu vabilu izraelskega premierja Benjamina Netanyahuja k vrnitvi v domovino.

 

Ivan Šokić