fbpx

Levica v Sloveniji se obnaša kot demokrati in mediji v Ameriki

Socialistična kongresnica iz New Yorka Alexandria Ocasio-Cortez je nova zveda ameriških mlajših generacij, saj jih je prevzela s svojimi socialističnimi obljubami o ameriškem zdravstvenem in študijskem sistemu. (foto: EPA)

Po internetu sledim, kaj se dogaja v Sloveniji. Preseneča me, da zadeve niso slabše kljub bližini Lombardije. Morda smo Slovenci zaenkrat še kar disciplinirani. 

Levica v Sloveniji se obnaša kot demokrati in mediji v Ameriki. Če je na izbiro rešitev Amerike in neizvolitev Trumpa, izberejo slednje. Slovenija je kot zamašek na morju. Kaj naj Janša naredi drugega kot to, da preprečuje okužbe in z denarnimi injekcijami blaži posledice? Gospodarstvo bo šlo tako, kot bo šla Evropa.

Preberi tudi: Naj Janši koza crkne

Preden je Janša postal premier, je bil sestanek med Pahorjem, Janšo in Kučanom na Gregorčičevi. To je bila le kratka novička, enkrat samkrat, nobenih komentarjev. Zanimivo. Če je Kučan penzionist in nima z ničemer nič, zakaj to srečanje? Ko so bile težave s Hrvaško zaradi zaliva in je prišel Mesić v Slovenijo, se je sestal s Kučanom, penzionistom.

Slovenski mediji izredno kritični do Janše, nove vlade in Trumpa

Vsak dan poslušam Trumpove tiskovne konference. Res je, da dolgovezi, se hvali, pretirava in je slab govornik. V glavnem so odgovori na temo in smiselni. Na nesrečo pa ima slabo navado, da začne govoriti tja v tri dni, se oddalji od teme in zapravlja čas. Vidi se, da precej dobro pozna podrobnosti, kaj se dogaja. Treba pa je slišati ves dogodek, ne le drobce, ki so mnogokrat pripravljeni z namenom, da ga prikazujejo v slabi luči.

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Nasprotniki se bojijo, da mu te predstavitve večajo priljubljenost in zahtevajo, da jih mediji ne oddajajo direktno, češ da je to brezplačna propaganda za Trumpa. Res se obnaša samozavestno in nediplomatsko. Novinarji iščejo dlako v jajcu in ga poskušajo ujeti na kakšni malenkosti ter mu pripisujejo vse sorte grehe in napake. Zakaj ni začel prej?

Dvoličnost osrednjih medijev in njihovih lakajev

Neki novinar je vprašal Bidna, če misli, da ima Trump krvave roke. Celo Bidnu se je to zdelo malo preveč. Ko pa je Trump januarja zaprl promet s Kitajsko, so ga mediji razglasili za rasista. Ob zapori prometa z Evropo je neki nemški minister to razglasil za neumnost, češ da virus ne dela razlik pri nacionalnosti. Krasna fraza! Od ministra bi pričakoval malo več pameti.

Trump nosi vso odgovornost in ga to očitno ne paralizira. Vidi se, da je navajen odločati in da ni šleva. Izbire so težke. Kdaj odpreti gospodarstvo? Če prezgodaj, bo več mrtvih, če prepozno, bo gospodarska polomija. To bi bilo pa za ves svet zelo slabo.

Prebiram Novicejutro.si in vidim, kakšne informacije posredujejo glavna občila. To, kar poroča Barbara Kramžar o Trumpovem spopadanju s covid-19, bi lahko mirno prepisala iz New York Timesa, mogoče to tudi dela. Zadnje čase sem opazil, da so se pojavile nove publikacije (Insajder, Necenzurirano, Topnews), ki so v glavne izredno kritične do Janše, nove vlade in Trumpa.

Gojko Stare, Časnik