fbpx

[Video] Nepremagljivi Ukrajinci z jekleno voljo: tako so ob izpadih elektrike kuhali s svečami

Tako so bili Ukrajinci kreativni med izpadi elektrike

Štiri dni po uničujočem napadu na električno infrastrukturo v Kijevu je skoraj v celotnem mestu ponovno vzpostavljena oskrba z električno energijo, je sporočila vojaška uprava v ukrajinski prestolnici. Kljub temu bi lahko zaradi velikega povpraševanja prišlo do lokalnih izpadov elektrike. Na spletu pa so se medtem pojavili videoposnetki, ki so javnost naravnost navdušili.

Sušenje las v avtu, spanje in gretje ob hišnih ljubljenčkih, kuhanje na svečah, peka tort z akumulatorskim vrtalnikom so načini, s katerimi so Ukrajinci preživeli izpade elektrike, vode in gretja. Večina storitev v povezavi z ogrevanjem, zagotavljanjem oskrbe z elektriko in vodo in storitvami mobilne telefonije je sicer začela normalno delovati, videoposnetki pa dokazujejo, da so Ukrajinci resnično nepremagljivi.

Jeklena volja Ukrajincev
Na milijone ukrajinskih gospodinjstev se je po nizu ruskih napadov na energetsko infrastrukturo soočalo z izpadi elektrike. Pa kljub temu raziskave kažejo, da je 90 odstotkov Ukrajincev pripravljenih prenašati izpade električne energije in pomanjkanje ogrevanja še dve leti ali več, če bi jim to omogočalo članstvo v EU.

Sara Kovač