fbpx

Migrant na grškem otoku Chios zaklal mačko in jo spekel – brani se s psihološkimi težavami

Foto; Chiospress

Na grškem otoku Chios se je dogodil šokanten incident. Po navedbah lokalnega medija Chios Press je bil afriški migrant iz Toga aretiran po tem, ko je v migrantskem centru VIAL zaklal mačko in jo nato brezbrižno spekel. Njegovo odvratno ravnanje je bilo na srečo posneto s strani drugih migrantov afriških korenin, saj bi drugače nasilnež ostal brez posledic. 

Posnetek prikazuje skupino afriških migrantov, med njimi mlade, ki gledajo, kako migrant iz Toga jemlje črevesje iz pečenega mačjega telesa. Po navedbah Chios Pressa obstajajo predpostavke, da naj bi šlo za neke vrste verski obred.

Nevladne organizacije priskočile na pomoč
Po razkritju posnetka je bil migrant nemudoma aretiran s strani policije. Takoj so se angažirale nevladne organizacije, ki so omenjenega migranta podprle z namenom, da bi preprečile njegovo aretacijo. Nekaj ur kasneje pa je migrant, najverjetneje na podlagi nasvetov s strani nevladnih organizacij, zatrdil, da je našel mačko, ki je poginila, in ob tem v opravičilo poudaril, da trpi zaradi resnih psiholoških težav.

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Storilec je bil izpuščen le nekaj ur pozneje, pri čemer pa je potrebno omeniti, da nikakor ne gre za osamljeni primer. Moški je namreč pred tem isto krutost izvajal nad psom in zelo težko je verjeti, da je v obdobju le nekaj ur našel dve mrtvi živali. Po navedbah Voice of Europe so bile vložene obtožbe zaradi zlorabe in umora živali, drugi podatki pa še ostajajo skrivnost.
N. Ž.