fbpx

Migrant zlorabljal nevladno prostovoljko in ji hotel prerezati grlo

Slika je simbolična

Nevladniki in podporniki množičnih migrantov tudi sami niso varni pred nasiljem svojih varovancev, kar je dokazal nov primer napada na prostovoljko v španski enklavi Ceuta.

V španski severnoafriški enklavi, ki se nenehno sooča z valovi ilegalnih migrantov, ki hočejo prek nje vstopiti v Španijo in s tem v Evropo, je 18-letni maroški migrant zlorabljal 24-letno špansko nevladno prostovoljko in socialno delavko, zatem pa ji je hotel še prerezati grlo. Po nekaterih podatkih naj bi bila nevladnica in Maročan v romantičnem razmerju, ki pa je bilo zaznamovano z zlorabami. Skupaj naj bi živela nekaj mesecev, v tem času pa naj bi jo migrant nenehno zlorabljal.

Stvari pa so postale resne 29. Junija, ko sta se sprla, ker Maročan svoji nevladnici ni dovolil zapustiti otoka zaradi ljubosumja. Zaklenil jo je v sobo, uničil njen mobilni telefon in jo pretepel, zatem pa ji je hotel še prerezati grlo. Nevladnica, ki je morda v teh trenutkih obžalovala svojo politično korektno ljubezen do migrantov, se je rešila le tako, da mu je obljubila, da ga ne bo prijavila, če jo bo odpeljal v bolnišnico.

Ko se je znašla v bolnišnici se pozabila na svojo obljubo in osebju povedala kaj se je zgodilo. Zatem so policisti aretirali Maročana, ki je trenutno v zaporu in čaka na sojenje.

Demokracija